Lietuvos rankinio rinktinė laukia varžovų pasaulio čempionato atrankoje | Diena.lt

LIETUVOS RANKINIO RINKTINĖ LAUKIA VARŽOVŲ PASAULIO ČEMPIONATO ATRANKOJE

  • 0

Antradienį Vienoje bus ištraukti 2021 metų pasaulio vyrų rankinio čempionato pirmojo atrankos etapo burtai. Per žingsnį nuo praėjusių planetos pirmenybių likę lietuviai pateko į pirmąjį pagal stiprumą atrankos krepšelį.

Kitame pasaulio čempionate varžysis jau 32 šalys, tad keičiasi ir čempionato sistema. 15 Europos komandų, kurios nepateko į Europos čempionatą, kovos dėl keturių kelialapių į antrąjį atrankos etapą.

Mūsų šalies rankinio rinktinė kartu Izraelio, Turkijos ir Italijos rinktinėmis pateko į pirmąjį pagal stiprumą krepšelį, tad su šiomis rinktinėmis lietuviams jau neteks susidurti. Antrajame krepšelyje atsidūrė Belgijos, Estijos, Farerų salų, Suomijos, Graikijos, Kosovo, Rumunijos ir Slovakijos komandos. Trečiajame krepšelyje - Kipras, Sakartvelas ir Liuksemburgas.

Komandos bus suskirstytos į keturias grupės (3 grupės po 4 komandas ir 1 grupė su 3 rinktinėmis). Kelialapį į kitą laimės tik grupių nugalėtojai. Atrankos varžybos bus vykdomos 2019 metų spalio ir 2020 metų sausio mėnesiais.

Prieš dvejus metus Lietuvos rinktinė pirmajame atrankos etape įveikė Izraelio, Latvijos ir Gruzijos komandas ir žengė į kitą atrankos etapą, tačiau jame dvejų rungtynių serijoje nusileido Islandijos rankininkams.

 

GALERIJA

  • Lietuvos rankinio rinktinė laukia varžovų pasaulio čempionato atrankoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS