Lietuvos rankinio rinktinės lyderis A. Malašinskas iš Ukrainos klubo keliasi į Ispaniją | Diena.lt

LIETUVOS RANKINIO RINKTINĖS LYDERIS A. MALAŠINSKAS IŠ UKRAINOS KLUBO KELIASI Į ISPANIJĄ

  • 0

Lietuvos rinktinės rankininkas Aidenas Malašinskas karjerą tęs Ispanijoje.

Įžaidėjas iki sezono pabaigos pasirašė kontraktą su Leono „Ademar“ klubu. A. Malašinskas turi galiojančią sutartį su Zaporižės „Motor“ klubu, tačiau dėl Ukrainoje prasidėjusio karo klubas sustabdė veiklą.

„Su „Motor“ vadovais sutarėme, kad „Ademar“ klubui būsiu išnuomotas iki sezono pabaigos. Po sezono spręsime ką toliau daryti. Mano kontraktas su „Motor“ galioja iki 2024 metų. Tačiau viskas priklausys nuo situacijos Ukrainoje. Visi labai tikimės, kad karas ir Rusijos agresija kuo greičiau baigsis ir „Motor“ komanda galės atnaujinti veiklą“, – rankinis.lt sakė trečiadienį oficialiai „Ademar“ klube pristatytas A. Malašinskas.

35 metų A. Malašinskas „Ademar“ komandoje žais kartu su kitu Lietuvos rinktinės rankininku Žanu Gabrieliu Virbausku. Ispanijos ASOBAL lygoje „Ademar“ užima 9 vietą. Keturias pergales iš eilės iškovoję „Ademar“ rankininkai tik tašku atsilieka nuo penktos pozicijos, kuri garantuoja vietą Europos turnyruose.

Penkis kartus geriausiu Lietuvos metų rankininku išrinktam A. Malašinskui tai bus antrasis karjeros etapas Ispanijoje. Pirėnuose lietuvis jau žaidė 2009-2015 metais Irūno „Deportivo Bidasoa“, „Granollers“, Logronjo „Ciudad“ ir „Puerto Sagunto“ komandose. Ispanijos čempionate įžaidėjas per 124 rungtynes pelnė 540 įvarčių.

Į „Motor“ klubą A. Malašinskas persikėlė 2015 metais.

Su „Motor“ klubu sutartis turi dar du Lietuvos rinktinės atstovai. Prieš šį sezoną kontraktą su Ukrainos komanda pasirašęs EHF Čempionų lygos nugalėtojas Jonas Truchanovičius gydosi sunkią kojos traumą ir reabilitaciją atlieka Kaune. Treneris Gintaras Savukynas taip pat grįžęs į Lietuvą ir treniruoja Lietuvos rinktinę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS