Lietuvos rekordą pagerino Latvijoje | Diena.lt

LIETUVOS REKORDĄ PAGERINO LATVIJOJE

  • 0

„Pozityvūs rezultatai motyvuoja ir padeda judėti į priekį. Norisi tokį lygį išlaikyti, kad būtų dar geriau“, – sakė lengvaatletis Gediminas Truskauskas, pagerinęs net 30 metų išsilaikiusį Lietuvos rekordą.

Pasitikėjo savimi

Valmieroje (Latvija) surengtame šio miesto lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionate G.Truskauskas 200 m nubėgo per 21,25 sek.

24-erių sprinterio 200 m rungties Lietuvos rekordas stadione – 20,48 sek., o daugiau nei tris dešimtmečius Kastyčiui Klimui priklausęs aukščiausias nacionalinis pasiekimas uždarose patalpose buvo 21,27 sek.

„Norėjau ir žiemą pagerinti rekordą, o tai atrodė realu. Per treniruotes fizinė forma ir kontrolinių bėgimų rezultatai buvo tikrai geri, reikėjo viską realizuoti per varžybas. Pirmiausia ketinau pagerinti asmeninį rekordą uždarose patalpose – jis buvo 21,47 sek., bet pasirodžiau dar sėkmingiau – Lietuvos rekordas! Pasitikėjau savimi“, – komentavo G.Truskauskas.

Įvertino sąlygas

Vilniaus „Cosma“ klubo lengvaatletis gerinti 200 m rekordo Lietuvos maniežuose net nebando: sporto bazių lygis Latvijoje aukštesnis, ypač – tik pernai duris atvėrusiame Valmieros manieže, kuriame treniruočių stovyklas prieš žiemos sezoną rengė būrys Lietuvos lengvaatlečių.

„Lietuvoje vienintelis variantas – Panevėžys. Ten manieže viražai ilgesni, nelaužyti, todėl lengviau bėgti, neprarandamas greitis. Vilniuje šansų tikrai nėra – prie rezultato prisidėtų gal ne pusė sekundės, bet maždaug tiek, – teigė G.Truskauskas. – Šiemet Lietuvoje 200 m tikriausiai nebėgsiu. Laukia startai užsienyje, taip pat ir Latvijoje. Būtų gerai sugrįžti į Valmierą ir bėgti dar greičiau.“

Šiemet Lietuvoje 200 m tikriausiai nebėgsiu. Būtų gerai dar kartą sugrįžti į Valmierą.

Debiutavo olimpiadoje

Pernai vasarą Marto Skrabulio auklėtinis pats sau netikėtai prasibrovė į Tokijo olimpines žaidynes.

2021-aisiais G.Truskauskas sezoną pradėjo pagerinęs Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) taurės varžybų rekordą (20,75 sek.), o birželį Austrijoje – Lietuvos rekordą (20,48 sek.).

Vėliau Gediminas triumfavo „World Athletics“ kontinentinio turo varžybose Čekijoje (20,53 sek.), o paskutinius taškus, dėl kurių pateko į Tokijo olimpiadą, surinko Lietuvos čempionate (20,71 sek.) bei „Cosma“ taurės varžybose (20,79 sek.).

Marto Skrabulio treniruojamam sprinteriui Tokijuje realizuoti galimybių nepavyko: 200 m atrankos varžybos – 21,02 sek. ir 39 vieta.

Į viršūnę dar neįkopė

G.Truskauskas pradėjo bendradarbiauti su šuolininkės į aukštį Airinės Palšytės vadybininke Kadri Kallas. Tikimasi, kad tai lietuviui atvers duris į aukščiausio lygio varžybas Europoje.

Įprastai sprinteriai aukščiausius rezultatus pasiekia sulaukę 25–30 metų. Ar 24-erių G.Truskauskas jau jaučiasi įkopęs į karjeros viršūnę?

„Tikiuosi, kad įžengiau tik viena koja. Dirbsiu toliau, kad realizuočiau visas savo galimybes“, – šyptelėjo Lietuvos rekordininkas.

Valmieroje vilnietis užfiksavo ir geriausią šalies sezono 60 m bėgimo rezultatą 60 m – 6,78 sek.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS