Lietuvos smiginio jaunimo lygos startas – jau šį savaitgalį | Diena.lt

LIETUVOS SMIGINIO JAUNIMO LYGOS STARTAS – JAU ŠĮ SAVAITGALĮ

  • 0

Savaitgalį prasideda naujas Lietuvos DARTS sporto federacijos projektas – Jaunimo lyga. Ji skirta jauniesiems smiginio žaidėjams, kuriems dar nesuėjo 18 metų.

„Lygos tikslas – pritraukti ir sudominti kuo daugiau jaunimo žaisti smiginį ir populiarinti šią sporto šaką tarp jaunimo“, – sakė lygos iniciatorius, Elektrėnų smiginio klubo „Dublis“ vadovas Donatas Matijoška.

Per pastaruosius metus suaugusiųjų turnyrų dalyvių skaitlingumas padvigubėjo. Tikimasi, kad ir jaunimo gretos gausės panašia progresija, nes tai ir įdomus, ir naudingas sportas, o tuo pačiu ir laisvalaikio praleidimo būdas. Tai koncentracijos gerinimo žaidimas, reikalaujantis skaičiavimo žinių ir psichologinio pasiruošimo.

„Šiuo metu smiginį žaidžiančio jaunimo, kuris dalyvauja su suaugusiais Lietuvos reitinginėse varžybose nėra daug, bet iš kitos pusės, jeigu pažiūrėsime į Lietuvos mokyklų žaidynių protokolus, tai šiais metais finalinėse Mokyklų žaidynių varžybose dalyvavo 30-ies Lietuvos savivaldybių komandos. Tokie skaičiai džiugina ir su kiekvienais metais jie auga“, – pastebėjo D. Matijoška.

Tokie skaičiai džiugina ir su kiekvienais metais jie auga.

Pirmajame Jaunimo lygos sezone yra suplanuoti septyni etapai, kurie vyks įvairiuose Lietuvos miestuose, o juos organizuos Lietuvos Darts sporto federacija ir tame mieste esantys smiginio klubai.

Lyga startuoja balandžio 14 d. Vievyje, gegužės 12 d. – etapas Kaune, o vėliau keliaus ir per kitus Lietuvos miestus.

Mergaitės ir berniukai varžysis atskirai. Dalyvavimas – nemokamas. Kiekvieno etapo prizininkai bus apdovanojami medaliais. Dalyviams bus skiriami lygos reitingo taškai.

Lygos reitingas bus naudojamas išaiškinti stipriausius Lietuvos smiginio žaidėjus, iš kurių Federacija planuoja formuoti Lietuvos rinktines ir siųsti jas dalyvauti Europos ir Pasaulio jaunimo smiginio čempionatuose.

Taip pat geriausi metų reitingo žaidėjai kitų metų pradžioje gaus galimybę dalyvauti LIETUVOS MASTERS turnyro Jaunimo rungtyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS