Lietuvos smiginio lyderis – vis taiklesnis | Diena.lt

LIETUVOS SMIGINIO LYDERIS – VIS TAIKLESNIS

Garliaviškis Darius Labanauskas, laimėjęs atvirąjį Danijos smiginio čempionatą, pakilo į rekordines Britų smiginio organizacijos (BDO) reitingų lentelės aukštumas – yra 12-ojoje vietoje.

Būtent pagal BDO reitingą žaidėjai kviečiami į prestižinius turnyrus, tarp jų – ir į pasaulio profesionalų čempionatą Leiksaide (Anglija).

Už pergalę atvirajame Danijos smiginio čempionate D.Labanauskas pelnė 35 reitingo taškus ir šiuo metu yra surinkęs 231 tšk. Tiek pat BDO reitingo taškų turi ir olandas Richardas Veenstra. Nuo jo dviem atsilieka anglas Brianas Dawsonas. Vos trimis taškais garliaviškį lenkia 11-ąją vietą užimantis kitas Anglijos atstovas Markas McGeeney's.

"Mano tikslas – iki rudens išsilaikyti BDO reitingo 16-uke, kad nereiktų dalyvauti papildomoje atrankoje į pasaulio meistrų turnyrą, kuris vyks rugsėjį", – sakė D.Labanauskas, pridūręs, kad pirmajam 12-ukui garantuotos vietos ir kituose išskirtiniuose BDO turnyruose.

Vieta reitingų lentelėje svarbi ir per varžybas: jeigu esi tarp 16-os geriausiųjų, mažiausiai iki aštuntfinalio neteks susitikti su konkurentu iš šios grupės.

"Patirtis – svarbus dalykas: vis labiau pasitikiu savimi. Be to, varžybos – jau tarsi rutina, jose dalyvauju beveik kas savaitgalį. Pakeičiau ir metimą – jį atlieku greičiau, mažiau galvoju, kas bus, jeigu pralošiu. Šiek tiek labiau prisibijo ir varžovai, tad žaisdami su manimi galbūt stipriau jaudinasi", – pasakojo smiginio žaidėjas.

Lyg ir sutapimas, bet pergalių itin daug pasipylė, kai D.Labanauskas pradėjo mėtyti jam specialiai pagamintas "Cosmo" smiginio strėlytes – per tris mėnesius pateko į šešis finalus ir iš jų laimėjo keturis, o penkis kartus buvo trečias.

Artimiausios varžybos – atvirasis Lietuvos smiginio čempionatas gegužės 14-15 dienomis Trakuose, vėliau – atvirasis Lenkijos čempionatas.

Nuo 2015-ųjų liepos D.Labanauskas yra Pasaulio smiginio federacijos (WDF) reitingų lyderis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

dar porą metelių

palaukime dar porą metelių ir matysime jį besistumdantį su van gerwenu,- bdo jam jau nebus ką veikti :)

lietuvis

pagarba!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS