Lietuvos ugniagesiai – pasaulio čempionai: paaukojome šeimos gerovę, kad pasiektume šių rezultatų | Diena.lt

LIETUVOS UGNIAGESIAI – PASAULIO ČEMPIONAI: PAAUKOJOME ŠEIMOS GEROVĘ, KAD PASIEKTUME ŠIŲ REZULTATŲ

  • 3

32-ajame Pasaulio stipriausiojo ugniagesio čempionate Jungtinėse Amerikos Valstijose lietuviai iškovojo aukso medalius, praneša LNK.

„Čempionus pasitiksime su ąžuolo vainikais ir su sveikinimais. Mūsų profesija pasižymi tuo, kad mes einame ten, iš kur kiti žmonės bėga. Greta visų apsaugos priemonių, įrangos, žinių, ugniagesiai turi turėti labai gerą fizinį pasirengimą, gerą ištvermę, kad galėtų išgelbėti kitus. Pas mus yra skiriamas didelis dėmesys sportui. Svarbu dalyvauti varžybose. Netgi pats dalyvavimas pasaulio čempionate jau yra garbė institucijai. Tai, kad mūsų komanda prieš porą savaičių laimėjo Europos čempionatą ir šiuo metu pasitiksime jau pasaulio čempionus, yra pats didžiausias pasiekimas per visą mūsų komandos istoriją. Mes labai didžiuojamės savo vyrais“, – pasakojo Valstybinės priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vadovas Saulius Greičius.

Paklaustas, ar ugniagesių laukia premijos, S. Greičius tai patvirtino.

„Aišku, laukia ir premijos. Taip pat mes turime pasidžiaugti, kad gyventojai, kurie pasitiki ugniagesiais labiausiai iš visų institucijų, gali matyti, pasitikima ne veltui“, – sakė jis.

Grįžę čempionai pasakojo, kokie jausmai juos užplūdo, taip pat dalijosi įspūdžiais iš varžybų.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Tai yra mūsų finalinio bėgimo pergalingas kūjis“, – kalbėjo ugniagesių rinktinės vadovas Andrius Ašmontas, rodydamas kūjį, kurį amerikiečiai atidavė pirmą kartą.

„Niekada tokių dalykų įprastai neatiduoda, bet pasirodėme labai gerai ir net kai kurie amerikiečiai palaikė mus. Labai džiugu. Ilgai to siekėme – penktą kartą važiuojame ir pagaliau mums tai pavyko. Visa komanda labai laiminga. Aišku, džiugu ir už visus dalyvius. Išvažiavo dešimt žmonių ir visi grįžo su apdovanojimais“, – teigė A. Ašmontas.

„Daug dirbau, daug sportavau, stengiausi. Tai mano pirma išvyka į JAV, į pasaulines varžybas. Esu labai patenkinta. Rezultatas pranoko lūkesčius. Turi būti disciplina, nuolatinis darbas, tada ir būna geri rezultatai“, – patirtimi dalijosi ugniagesių rinktinės atstovė Dovilė Gideikaitė.

Ilgai to siekėme – penktą kartą važiuojame ir pagaliau mums tai pavyko. Visa komanda labai laiminga.

Rinktinės vadovo teigimu, kelionę į pasaulio čempionatą Lietuvos ugniagesiai pradėjo 2015 metais.

„Vieni prisijungė, tada kiti prisijungė. Pasiruošimas trunka visus metus. Atidavėme labai daug prakaito, investavome labai daug pinigų, paaukojome šeimos gerovę, kad pasiektume šių rezultatų. Rungtis, kuri labiausiai atspindi mūsų ugniagesio profesiją, yra lipimas į bokštą su svoriu, tada su kūju nukalama tam tikra platforma. Greičiausiai tai imituoja konstrukcijų ardymą. Kiekvienas asmeniškai atlieka šią rungtį“, – kalbėjo A. Ašmontas.

Rungtį, kurioje lietuviai laimėjo aukso medalius, atlieka visa komanda.

„Amerikiečiai šią rungtį vadina sunkiausiomis dvejomis minutėmis sporte. Suaugusių vyrų rinktinė du kartus tapo čempionais komandinėje estafetėje. Turime aukščiausią pasiekimą asmeninėje kategorijoje – komandos narys Lukas pelnė trečią vietą pasaulyje“, – sakė A. Ašmontas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Aha

Nepraustaburnio komentaras .

Hm

O-o !

As

lendzbergys vistiek byrka dejo.... O siaip tai sveikinimai !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS