„Liqui Moly Lietuvos motociklų plento žiedo“ čempionato starte – Š. Plado rekordas | Diena.lt

„LIQUI MOLY LIETUVOS MOTOCIKLŲ PLENTO ŽIEDO“ ČEMPIONATO STARTE – Š. PLADO REKORDAS

  • 0

Sekmadienį Kačerginės Nemuno žiede įvyko pirmasis „Liqui Moly Lietuvos motociklų plento žiedo“ čempionato etapas ir Lietuvos „Street taurės“ varžybos. Tai – kartu ir Baltijos šalių čempionato etapas, todėl varžybose sulaukėme ir svečių iš Estijos bei Latvijos. Beje, iš Latvijos atvyko ir vienintelė lenktynėse startavusi moteris Vineta Sartaputna.

Šiemet visi keturi Lietuvos čempionato etapai (birželio 6-7 d., liepos 18-19 d., rugpjūčio 22-23 d. ir rugsėjo 5-6 d.) vyks kartu su Baltijos čempionatu, kuriame dalyvauja ir estai bei latviai, todėl kovos dėl prizinių vietų žada būti labai įdomios.

Kaip prieš varžybų pradžią sakė Lietuvos motociklų sporto federacijos (LMSF) Plento žiedinių lenktynių komisijos pirmininkas Adomas Dautartas, pirmosios lenktynės dažniausiai rekordais nepasižymi, nes sportininkai rezultatus gerina sezonui įpusėjus. Lietuvoje nėra galimybių treniruotis žiemą, todėl sezono pradžioje visuomet reikia šiek tiek laiko įsivažiuoti.

Žadėjo įtemptą kovą

A. Dautartas džiaugėsi, kad po pertraukos į Kačerginę atvyko gausesnės delegacijos iš kitų Baltijos šalių: keturi sportininkai iš Estijos ir daugiau nei 10 iš Latvijos.

Be to, pirmajame čempionato etape dalyvavo ir praėjusių metų „Superbike“ klasės nugalėtojas Šarūnas Pladas, jauniesiems talentams atstovavo Daniel Maman (pernykštis C1000 klasės nugalėtojas), Mikas Razmislavičius (2019 m. C600 klasės nugalėtojas). Iš B600 klasės į „Superstock 600“ kategoriją šiemet perėjo visi dalyviai su pernykščiu nugalėtoju Mantu Urmonu priešakyje. Todėl kovos klasėse ir absoliučioje įskaitoje turėjo būti įdomios.

Sulaukė Šarūno Plado rekordo

Malonų netikėtumą pateikė Š. Pladas. Kvalifikacijoje jis pagerino Nemuno žiedo trasos rato motociklu rekordą, išsilaikiusį 10 metų (jo autorius taip pat buvo Šarūnas). Naujas geriausias visų laikų Nemuno žiedo trasos įveikimo motociklu laikas – 1:09.743 min. Ankstesnis Šarūno rezultatas buvo 1:10.159 min.

Š.Pladas tikėjosi prie šio rezultato priartėti ir varžybų metu, tačiau trukdė lėtesni varžovai – net septynis aplenkė visu ratu.

Rezultatai

Organizatoriai dėl artėjančios audros šiek tiek koregavo varžybų tvarkaraštį. Laimei, visų klasių dalyviai spėjo startuoti sausoje trasoje.

Pateikiame keturių klasių rezultatus.

„Superbike“ klasė:

1. Šarūnas Pladas 25 tšk.

2. Toomas Tomsin 20 tšk.

3. Uldis Eglitis 16 tšk.

„Superstock600“ klasė

1. Mantas Urmonas 25 tšk.

2. Gints Apinis 20 tšk.

3. Mikas Razmislavičius 16 tšk.

C1200 klasė

1. Lukas Merkys – 25 tšk.

2. Mikus Baltrums – 20 tšk.

3. Maris Grivins – 16 tšk.

C600 klasė

1. Kęstutis Smolskus 25 tšk.

2. Alvydas Samoška 20 tšk.

3. Kipras Bunikis 16 tšk.

„Street“ klasė

1. Mindaugas Pupienis 25 tšk.

2. Edvinas Zizas 20 tšk.

„Street sport 1000“

1. Gediminas Dusanovas 25 tšk.

2. Andrejs Andrejevs 20 tšk.

3. Raimundas Rutkauskas 16 tšk.

„Street Sport 600“

1. Evaldas Baltėnas 25 tšk.

2. Mantas Sidabras 20 tšk.

3. Saulius Kielius 16 tšk.

GALERIJA

  • „Liqui Moly Lietuvos motociklų plento žiedo“ čempionato starte – Š. Plado rekordas
  • „Liqui Moly Lietuvos motociklų plento žiedo“ čempionato starte – Š. Plado rekordas
A. Lauciaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS