LKL klubai prašo pinigų | Diena.lt

LKL KLUBAI PRAŠO PINIGŲ

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) inicijuoja valdybos posėdį, kad lyga padalytų iš naujoko Kauno "Kaunas Triobet" gautą stojamąjį mokestį.

LKL biudžetą prieš sezoną papildė 350 tūkst. litų. Būtent toks, didžiausias per visą istoriją stojimo mokestis buvo nustatytas "Kaunas Triobet" komandai.

Tuomet lygos vadovai neoficialiuose pokalbiuose žadėjo, kad šie pinigai lygiomis dalimis bus išdalyti likusioms 10 komandų.

Nesulaukę žadėtos paramos, patys klubai pradėjo organizuoti, kad būtų surengtas LKL valdybos posėdis ir pinigai paskirstyti. "Kai mes stojome į LKL (2002 m. – red. past.), sumokėjome 250 tūkst. litų mokestį. Tuomet tie pinigai buvo paskirstyti klubams. Manome, kad taip turėtų būti padarytą ir šį kartą, juolab kad lygos direktorius Linas Gilys žodžiu buvo tai pažadėjęs", – teigė vienas pinigų dalybų iniciatorių, Kėdainių "Nevėžio" klubo direktorius Arūnas Danilevičius.

Jis teigė bendravęs su beveik visų lygos klubų atstovais, ir šie pritarė tokiai idėjai. "Užtenka trečdalio valdybos narių, kad posėdis būtų sušauktas. Tikimės, kad tai įvyks dar iki Naujųjų metų", – teigė A.Danilevičius.

LKL generalinis direktorius L.Gilys patvirtino, kad žino apie tokią klubų iniciatyvą. Pašnekovas tvirtina, kad pinigų dalyboms nėra jokių esminių kliūčių, tačiau dar reikės apsispręsti, kokią dalį "Kaunas Triobet" mokesčio išdalyti.

"Turime pagalvoti apie tai, kad padidėjo išlaidos – padaugėjo varžybų, reikia aptarnauti vieną papildomą salę. Taip pat turime įvertinti ir ateities perspektyvas. Privalome susimąstyti, kaip gyvensime kitais metais, kokie bus rėmėjai, kiek jie skirs pinigų. Artinasi sunkūs laikai, todėl negalime švaistyti pinigų į visas puses ir gyventi vien šia diena. Tačiau aš esu už tai, kad klubams būtų išdalyta daugiau kaip 50 proc. tos sumos. Dėl tikslių skaičių tikriausiai apsispręsime valdybos posėdyje", – aiškino L.Gilys.

LKL valdybos, kurioje atstovus turi visi klubai ir pati lyga, posėdis turėtų būti sušauktas per artimiausias dvi savaites.

Mūsų dienraštis prieš kelias savaites jau rašė, kad dalis LKL klubų susidūrė su finansiniais sunkumais. "Mums tie pinigai būtų didelė paspirtis, ypač prieš Naujuosius metus, nes po to jau gausime savivaldybės lėšų", – kalbėjo A.Danilevičius.

Jam pritarė ir Kauno "Aisčių" vadovas Audrius Šimkus: "Tikrai balsuosiu už tokį sprendimą. Kelios dešimtys tūkstančių mūsų klubui yra solidi suma. Praktiškai už tiek galime išmokėti vieno žaidėjo sezono sutartį."

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS