LRF generalinis sekretorius: regbis Lietuvoje progresuoja ir sustoti negalime | Diena.lt

LRF GENERALINIS SEKRETORIUS: REGBIS LIETUVOJE PROGRESUOJA IR SUSTOTI NEGALIME

Lietuvos regbio federacija (LRF) pradeda naują projektą „Lietuvos regbio akademija“. Jos tikslas – identifikuoti talentingiausius 14-16 metų regbininkus.

Geriausius žaidėjus rinko komandų, kurios dalyvavo Lietuvos čempionato turuose, treneriai. Šiais metais žaidėjai buvo atrinkti per penkis turus. Kiekvieno klubo treneris turėjo surašyti po 12 geriausių žaidėjų, o į šį projektą pateko tie, kurie buvo paminėti bent tris kartus.

„Norėdami nesustoti vietoje ir kelti bendrą meistriškumo lygį Lietuvoje, turime imtis atitinkamų veiksmų. Dėl to nusprendėme pirmam etapui atrinkti talentingiausius 14-16 metų jaunuolius. Stovyklose treneriai identifikuos žaidėjų lygį, nustatys ką žaidėjas atlieka gerai, o ką reikia tobulinti“, – kalbėjo Lietuvos regbio federacijos generalinis sekretorius Irmantas Kukulskis.

Atrinktiems žaidėjams bus rengiamos dvi stovyklos: viena vasaros pabaigoje, kita – rudenį. Jos metu bus testuojami žaidėjai, jų techniniai ir fiziniai duomenys. Po stovyklos visi žaidėjai gaus konkrečias užduotis, ką reikės tobulinti grįžus į klubus. Stovyklos vykdantysis treneris bus specialistas Iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) Ntando Manyosha.

„Gavę informaciją apie savo pliusus ir minusus, žaidėjai klubuose turės tobulinti savo įgūdžius ir taisyti savo spragas. Šiuo metu verčiame iš anglų kalbos treniravimo metodiką. Turėsime penkias knygas, kurios padės suprasti ir pritaikyti treniruočių pobūdį skirtingo amžiaus grupių vaikams. Matome, kad fizinis pasirengimas Lietuvos regbyje nėra labai stiprus, todėl turime pradėti darbą nuo paauglių. Taip pat ši metodika padės visiems treneriams, ypač jauniesiems“, – teigė I. Kukulskis.

I. Kukulskis pridūrė, kad ruošiant žaidėjus, turi būti atskirtos dvi regbio kryptys – 15-os ir septynetų.

„Regbyje-15 reikia auginti fiziškai stiprius grumtynių žaidėjus, o regbyje-7 reikia techniškų, greitų sportininkų. Skiriasi ir žaidimo specifika. Jeigu mes norime eiti į priekį, turime į šias sritis žiūrėti struktūriškai. Nors dabar esame Europos elite, norint jame išlikti, turi būti gera ir nuosekli struktūra, kuri leistų įgyti tam tikro užtikrintumo siekiant rezultatų aukštame meistriškume. Europoje mes progresuojame, bet negalime sustoti, turime analizuoti nuveiktų ir daromų darbų rezultatą bei žiūrėti į priekį“, – sakė LRF generalinis sekretorius.

Lietuvos regbis pastaraisiais metais džiugina puikiais pasiekimas. Lietuvos vyrų regbio-15 rinktinė pakilo į „Trophy“ divizioną ir šiemet išsaugojo vietą jame. Mažojo regbio (regbio-7) komanda po kelerių metų pertraukos sugrįžo į elitinį „Grand Prix“ divizioną.

„Jeigu visoje Lietuvoje auginsime meistriškumo lygį, tai 4-5 metų bėgyje matysime dar geresnius rezultatus. Šiai dienai su dabartiniais resursais esame beveik pasiekę lubas. Mūsų rezultatai Europos kontekste yra aukšti, bet norint juos išlaikyti ir dar labiau pagerinti, turime stiprinti visas grandis. Dėl to turime imtis tam tikrų veiksmų, kurie užtikrintų talentingiausių vaikų tinkamą pasirengimą ir galimybes likti regbyje.

Pasaulyje daug kalbamą, kad visur dažniausiai jaunimas regbį palieka tarp 17 ir 23 metų, ta problema neaplenkia ir mūsų, todėl turime padaryti viską, kad talentingiausią jaunimą išlaikytume mūsų sporte. Visų žaidėjų neišlaikysime, bet patiems talentingiausiems turime sukurti perspektyvą. Nors pagal žaidžiančiųjų skaičių Europoje nesame išskirtiniai, pagal rezultatus esame aukštai. Vadinasi, tam tikra tendencija yra. Silpniausia grandis - vidurinioji (14-16 metų), todėl į šią grandį turime atkreipti dėmesį ir tobulinti“, – pridūrė I. Kukulskis.

Antroji metų pusė Lietuvos regbiui bus taip pat intensyvi. Lietuviai dalyvaus Europos paplūdimio regbio čempionate, Lietuvos jaunimo mažojo regbio rinktinė trečius metus iš eilės kausis elitiniame Europos čempionato divizione, o rudenį Lietuvos vyrų regbio-15 rinktinės lauks net trejos naujo Europos čempionato „Trophy“ diviziono ciklo rungtynės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gaila

Kad is kauno tik vienas vaikinukas sarase. Kauno treneriams tikrai reik pasitemt

SUSIJUSIOS NAUJIENOS