LRF supertaurės varžybose – revanšinės nuotaikos | Diena.lt

LRF SUPERTAURĖS VARŽYBOSE – REVANŠINĖS NUOTAIKOS

  • 0

Šeštadienį LRF vyrų supertaurės varžybose susitiks tos pačios dvi ekipos kaip ir praėjusių metų sezone. Klaipėdos „Dragūnas“ bandys paveržti titulą iš Kauno „Granito – Kario“.

Į kovą dėl titulo – atjaunėjusiais veidais

Tiek Klaipėdos „Dragūnas“, tiek Kauno „Granitas – Karys“ šiuo tarpsezoniu darbo turėjo nemažai. Abi komandos į savo gretas pasikvietė būrį jaunų žaidėjų, nuo kurių įsiliejimo į komandas gali stipriai priklausyti ir klubų rezultatai.

Kauno klubas atjaunėjo ne tik savo žaidėjų amžiumi, bet ir trenerių. Pagrindiniu komandos strategu tapo dar visai neseniai pats aikštėje žaidimui vadovavęs Lukas Feoktistovas, o prie ekipos prisijungė Saulius Vaškelis, Karolis Videika, Marijus Gudeika bei Domantas Landa. Naujai iškeptas vyriausiasis kauniečių treneris teigė, jog pokyčių klube yra ir daugiau: „Pagrindiniai pokyčiai komandoje yra pasikeitusi klubo struktūra ir gerokai atjaunėjusi komanda. Vyriausiojo trenerio rolės komandoje aš nesureikšminu, dirbam visi vardan vieno tikslo ir tikrai gera linkme. Atiduodu mintis komandai ir tik nuo jų priklauso kaip jas priims ir įgyvendins. Ačiū komandai, jog leidžia jaustis lyg 8 žaidėju aikštėje.“

„Dragūnas“ prieš sezoną turėjo atsisveikinti su visu būriu pagrindo žaidėjų. Komandą paliko vartininkas Maksimas Valiuvachas, Karolis Stropus, Karolis Bliuvas, Modestas Vaitekūnas. Prie ekipos prisijungė kur kas mažiau patyrę žaidėjai: Ignas Savičius, Orestas Biknius, Tomas Valentukevičius. Vienu pagrindinių komandos ramsčių tiek puolime, tiek gynyboje ir toliau turėtų likti Lukas Simėnas, kuris teigė, jog pasirengimo metu viena pagrindinių užduočių buvo, kuo greičiau į žaidimą įvesti naujokus: „Dėl dalyvavimo Europos taurėje pasiruošimas prasidėjo anksti. Fizinio pasirengimo turėjome mažiau, beveik iškart ėjome į salę žaisti rankinį. Stengėmės, kad nauji komandos nariai, kuo greičiau įeitų į žaidimą, suprastų derinius, gynybos bei puolimo sistemą.

Baigęsis „Dragūno“ žygis Europoje bei didelis kiek draugiškų kauniečių rungtynių

Kaip ir pernai Klaipėdos „Dragūnas“ į kovą dėl supertaurės gali atvykti jau kiek pasėdusiomis baterijomis. Praėjusiais metais klaipėdiečiai į kovą dėl pirmojo trofėjau stojo po pralaimėjimo Europos taurės varžybose „Dubrovnik“ eipai (Kroatija), šiemet „Dragūnas“ taip pat jau spėjo sužaisti savąsias EHF taurės rungtynes su Rišono „Maccabi“ ir jas pralaimėjo.

L.Simėnas, jog komanda bandys, kuo greičiau atsistatyti prieš savaitgalio kovą su „Granitu – Kariu“: „Nuovargis po Europos taurės jautėsi. Po kelionės namo gavome vieną laisvą dieną atsigauti, tačiau trečiadienį jau rinkomės į vakarinę treniruotę ir ruošėmės savaitgalio rungtynėms“.

Nors „Dragūnas“ jau turėjo 2 oficialias rungtynes, tačiau žaidybinės praktikos dar jie sėmėsi tik viename draugiškame turnyre – Klaipėdoje vykusiame Rimanto Baltušio turnyre, kuriame užėmė 2 vietą bei būsimus varžovus iš Kauno įveikė rezultatu 33:32.

Po R. Baltušio taurės „Granitas – Karys“ dar dalyvavo draugiškame 6 komandų turnyre Estijoje bei kontrolines rungtynes žaidė su Alytaus RK „Varsa“ ekipa. L. Feoktistovas komandos pasirodymą draugiškose rungtynėse įvertino teigiamai: „Nuo liepos 29 dienos turėjome du draugiškus turnyrus. Darbą ir rezultatą juose vertinu teigiamai. Pamatėme kokia linkme turime dirbti, o svarbiausia atsirado visapusiškas pasitikėjimas vienas kitu“.

Revanšinės abiejų komandų nuotaikos

Nors praėjusį sezoną „Granitui – Kariui“ pavyko pradėti itin pakilia nata ir laimėti LRF supertaurę vėliau, kuo džiaugtis kauniečiai per daug neturėjo. Nors reguliariajame sezone klubas atrodė stabiliai – vėliau subyrėjo. Beviltiškai pralaimėtas LRF taurės finalas Klaipėdos „Dragūnui“, Lietuvos rankinio lygos pusfinalyje pralaimėta VHC „Šviesai“, o mažajame finale pripažintas ir Alytaus RK „Varsos“ pranašumas.

„Dragūno“ sezonas buvo visiškai priešingas. Sunkiai įsibėgėjęs Klaipėdos klubas vėliau tapo niekam nesustabdoma jėga. Po pralaimėjimo LRF supertaurėje klaipėdiečiai sunkiai įsivažiavo ir Lietuvos rankinio lygoje, tačiau atėjus lemiamoms kovoms šlavė visus savo varžovus nuo kelio: nei LRF taurės varžybose, nei Lietuvos rankinio lygos atkrintamosiose „Dragūnas“ nepatyrė nė vieno pralaimėjimo.

Būtent supertaurės praėjusiame sezone neiškovojęs „Dragūnas“ šį sezoną nori pradėti būtent nuo šio titulo. „Iškovoti supertaurę būtų gera sezono pradžia. Praeitą sezoną nusileidome būtent „Granitui – Kariui“, tad dabar norisi pergalę pasiekti dar labiau“, – kalbėjo taikliarankis „Dragūno“ aukštaūgis L. Simėnas.

Pirmojo titulo su „Granito – Kario“ klubu kaip vyriausiasis treneris sieksiantis L. Feoktistovas taip pat pabrėžė psichologinę LRF supertaurės svarbą: „Į supertaurę vyksime nusiteikę darbingai. Jei tikėsim ir pasitikėsim vienas kitu, neabejoju, jog vyrai pajėgūs iškelti taurę ir apginti titulą. Tai būtų didelė motyvaciją ateities darbams šiame sezone.“

Kauno „Granito – Kario“ ir Klaipėdos „Dragūno“ kova dėl LRF supertaurės įvyks rugsėjo 14 dieną šeštadienį 16:00.

GALERIJA

  • Lukas Simėnas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS