M. Kalnietis ir P. Jankūnas: palaikysime Afrikoje važiuojančius lietuvius | Diena.lt

M. KALNIETIS IR P. JANKŪNAS: PALAIKYSIME AFRIKOJE VAŽIUOJANČIUS LIETUVIUS

  • 0

Dakaro sezonas ateina ir praeina labai greitai, tačiau didžiausi jo gerbėjai po šių lenktynių gali pamatyti kitą – senąjį Dakarą primenantį renginį – „Budapest-Bamako Rally“.

Šių didžiausių pasaulyje labdaros lenktynių metu mašinų entuziastai leidžiasi į trasą, kuri veda nuo Vengrijos sostinės iki Siera Leonės (Afrika). Čia savo jėgas išbandys ir „RZGroup.lt Tour Africa“ ekipažas, sudarytas iš buvusių ir esamų lenktynių profesionalų. Nemažiau nei Dakaro šių lenktynių laukia Lietuvos krepšinio rinktinės senbuviai – kapitonas M. Kalnietis bei P. Jankūnas.

Žavi papildomi iššūkiai

Dėl pavojų Afrikoje dingus profesionaliems Dakaro lenktynininkams, čia patraukė adrenalino ištroškę automobilių fanatikai. Nuo 2005-ųjų organizuojamose lenktynėse leidžiamasi į ilgą ir alinančią kelionę tam, kad patirti, ką reikia atlaikyti norint įveikti Afrikos karštį, drėgmę bei kitus čia laukiančius pavojus.

„Šios lenktynės žavi būtent dėl to, kad čia sutinkame ne tik įprastam Dakarui įprastus trasos iššūkius – dykumą ar upes, bet ir tenka sužinoti apie lenktynininkų susidūrimus su vietiniais gyventojais, korumpuota policija, - teigė M. Kalnietis. – Taip pat matome, kaip lenktynininkai senajai Dakaro trasai paruošia senus, „nurašytus“ automobilius, o ne važiuoja su brangia technika“.

„Be abejo, mums svarbu ir tai, kad paremdami šį projektą galime prisidėti prie Afrikos gyventojų gerovės“ – priduria Kauno „Žalgirio“ kapitonas P. Jankūnas.

„RZGroup.lt Tour Africa“ komanda pasirinko varžytis „4x4 Tour” grupėje, kurioje laukia patys didžiausi iššūkiai. Kadangi didelė dalis dalyvių net nesugeba įveikti šios trasos, čia varžomasi ne laikui. Svarbiausia – mašinos parengimas. Per 17 dienų bus patikrinta, kaip tinkamai buvo paruoštas 1992-ųjų metų „Nissan Patrol“. Būtent šiuo automobiliu bus siekiama įveikti buvusią Dakaro trasą, kuri tęsis daugiau nei 8000 km.

Prisideda prie labdaros

„Budapest-Bamako Rally“ yra didžiausios pasaulyje labdaros lenktynės. Dėka ralio organizatorių ir dalyvaujančių komandų yra stipriai prisidedama prie to, kad būtų pagerinama Afrikos žmonių kasdienybė. Kasmet yra surenkami šimtatūkstantiniai paramos biudžetai, kurie panaudojami kilniems tikslams.

„Neįmanoma užsimerkti ir likti abejingiems tam, kas vyksta neturtingose ir karo stekenamose Afrikos valstybėse, - sakė P. Jankūnas. – Todėl yra puiku, kad yra lenktynės, kuriose pinigai skiriami ne auto technikai, o skurstančių žmonių paramai.“

Šių lenktynių dėka Afrikoje buvo pilnai įrengta nauja ligoninė, išdalintos specialios priemonės apsaugai nuo uodų ir jų sukeliamos maliarijos bei daugybė kitų priemonių, kuriomis siekiama padėti čia esantiems.

„Gavę progą prisidėti prie šios iniciatyvos populiarinimo neturėjome pagrindo abejoti, - tvirtino Lietuvos krepšinio rinktinės kapitonas. – Esame susipažinę su ekipažo nariais, žinome, kad tai profesionalai ne tik už vairo, bet ir puikūs žmonės gyvenime.“

Suvienys Dakaro fanus

„Budapest-Bamako Rally“ vyks sausio 30 – vasario 16 dienomis ir pritrauks visų, kuriems Dakaras ir lenktynės įaugęs į kraują, dėmesį. Šiuo metu vyksta komandos automobilio paruošiamieji darbai, o vėliau bus galima gyvai išvysti automobilį bei pabendrauti su komandos atstovais įvairiose parodose.

Kartu su Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjais naujienas sekti galite ir „RZGroup.lt Tour Africa“ feisbuke - https://facebook.com/rzgrouptourafrica/.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS