M. Paulikienė ir A. Raupelytė Ostravoje išbandė jėgas su paplūdimio tinklinio žvaigždėmis | Diena.lt

M. PAULIKIENĖ IR A. RAUPELYTĖ OSTRAVOJE IŠBANDĖ JĖGAS SU PAPLŪDIMIO TINKLINIO ŽVAIGŽDĖMIS

Kelialapį į Paryžiaus olimpines žaidynes užsitikrinusios Lietuvos paplūdimio tinklininkės Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė pirmosios pergalės „Beach Pro Tour Elite16“ turnyruose dar turės luktelti.

Antrą sykį į pagrindines „Elite16“ serijos varžybas prasibrovusios lietuvės Ostravoje (Čekija) vykstančio turnyro grupės etape susitiko su tituluotomis varžovėmis ir šįkart liko be pergalių.

C grupės pirmosiose rungtynės mūsiškės ketvirtadienį 0-2 (17:21, 14:21) pralaimėjo italėms Valentinai Gottardi ir Martai Menegatti.

Italijos sportininkės per pastaruosius metus tris sykius yra žaidusios „Elite16“ serijos turnyrų pusfinaliuose.

Antrosiose grupės rungtynėse M. Paulikienė ir A. Raupelytė po atkaklios kovos 1-2 (19:21, 21:18, 9:15) nusileido vokietėms Svenjai Muller ir Cinjai Tillmann.

Šios vokietės yra 2022 metų pasaulio čempionato prizininkės, o prieš dvejus metus yra laimėjusios būtent šį „Elite16“ turnyrą Ostravoje.

Kelialapio į atkrintamąsias varžybas Lietuvos paplūdimio tinklininkėms nepavyko nugvelbti ir paskutinėse rungtynėse, kuriose 0-2 (17:21, 16:21) pralaimėjo trečiąją vietą pasaulio reitinge užimančioms brazilėms Carolinai Solberg ir Barbarai Seixas.

Už 13-ą vietą turnyre M. Paulikienei ir A. Raupelytei atiteko 460 pasaulio reitingo taškų. Bendrą turnyro Ostravoje prizų fondą sudaro 300 tūkst. JAV dolerių.

Lietuvos rinktinės nariai sėkmingai startavo Lenkijoje

Krokuvoje (Lenkija) vykstantį „Beach Pro Tour Future“ turnyrą sėkmingai pradėjo lietuviai Artūras Vasiljevas ir Robertas Juchnevičius.

Mūsiškiai A grupės pusfinalyje 2-0 (21:15, 21:18) nugalėjo graikus Stavros Ntallą ir Dimitrios Chatzinikolaou bei užsitikrino vietą atkrintamosiose varžybose.

Tiesa, tiesiausiu keliu į ketvirtfinalį lietuviams žengti nepavyko. Kovoje dėl pirmosios vietos grupėje A. Vasiljevas ir R. Juchnevičius 0-2 (17:21, 16:21) pralaimėjo pirmą reitingą turintiems lenkams Jedrzejui Brozyniakui ir Piotrui Janiakui.Atkrintamąsias varžybas šeštadienį mūsiškiai pradės nuo pirmojo rato.

 

GALERIJA

  • M. Paulikienė ir A. Raupelytė Ostravoje išbandė jėgas su paplūdimio tinklinio žvaigždėmis
  • M. Paulikienė ir A. Raupelytė Ostravoje išbandė jėgas su paplūdimio tinklinio žvaigždėmis
„Volleyball World“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS