Metų sportininkas priėmė neregėtą iššūkį | Diena.lt

METŲ SPORTININKAS PRIĖMĖ NEREGĖTĄ IŠŠŪKĮ

Kaunietis Tautvydas Grabauskas imasi naujo iššūkio. Naujųjų metų išvakarėse paaiškėjo, jog „Iron Tautvis“ pravardės nusipelnęs lietuvis 2024-aisiais startuos sudėtingiausiose istorijoje išvermės varžybose.

Kitą rugsėjį Desenzano del Garda vietovėje, Italijoje pirmą kartą ultratriatlono istorijoje bus duotas startas unikalioms varžyboms.

"TRIPLE DECA CONTINUOUS" pavadintame iššūkyje dalyviai turės 114 km įveikti plaukdami, 5400 km numinti dviračiais ir galiausiai net 1260 km nubėgti.

„Tai yra visiška ultratriatlono viršūnė, kuri yra užregistruota, bet dar niekada nebuvo paliesta per visą šio sporto gyvavimo istoriją, t.y. daugiau kaip 30 metų nei vieno žmogaus planetoje! Panašiai kaip kelionė į mėnulį - tik bėda ta, kad ten jau yra buvę 12 žmonių. O čia visiškai švarus baltas lapas. Todėl tai yra kažkas nesuvokiamo ir kartu labai žemiška“, - dėstė T. Grabauskas.

Kaunietis neslėpė įdėjęs daug pastangų, kad jo bei IUTA (Tarptautines ultratriatlono federacijos) prezidento svajonė taptų realybe. Jo teigimu, šių varžybų dalyviams teks peržengti fizikos dėsnius bei žmogaus suvokimo ir fizinių galimybių ribas.

Kad dalyvavimas netaptų turistine pramoga, varžybų dalyviams nustatyti griežti limitai. Nuo starto pradžios paleidžiamas laikas, kuris tiksli net atletui sustojus poilsio ar trumpo miego. Laikas stabdomas tik kirtus finišo liniją. Laiko limitas plaukimui – 96 val., plaukimui bei važiavimui dviračiu – 550 val.. Be to, įvestas ir laiko limitas visai distancijai – 1080 val., t.y. 45 dienos.

Šiuo metu yra užsiregistravę 8 atletai iš Lietuvos, Lenkijos, Australijos, Kanados, Čekijos, Brazilijos bei Vokietijos.

T. Grabauskas 2023-asiais Šveicarijoje iškovojo dvidešimtgubo ultratriatlono pasaulio čempionato bronzos medalį. Jis buvo išrinktas Kauno miesto 2023-ųjų metų geriausiu sportininku.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jis

adrenalino narkomanas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS