Mirė vos 30-ties sulaukęs dziudo teisėjas | Diena.lt

MIRĖ VOS 30-TIES SULAUKĘS DZIUDO TEISĖJAS

  • 13

Lietuvos dziudo federacijoje – skaudi netektis. Pranešama, kad anapilin iškeliavo talentingas, neseniai vos 30-ies sulaukęs teisėjas, buvęs sportininkas Žygimantas Rybinas.

Skaudžia žinia socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo pati federacija.

In memoriam

Lietuvos dziudo bendruomenę sukrėtė skaudi netektis. Netikėtai užgeso žinomo šalies dziudo teisėjo Žygimanto Rybino gyvybė. Žygimantas prieš pat Naujuosius pasitiko savo 30-ąjį jubiliejų. Nors žemiško kelio jam buvo skirta labai nedaug, su liga pastaruoju metu kovojęs vyras paliko gilų pėdsaką ne tik sporto bendruomenės širdyse“, – buvo dėstoma viešame įraše.

„Žygimantas į dziudo treniruotes atėjo dar būdamas vaikas, 1996-aisiais, ir visuomet liko ištikimas savo sporto šakai. Sportinių pergalių jis pasiekė ne tik ant tatamio. 2016-aisiais Italijoje Žygimantas išlaikė Tarptautinės kategorijos teisėjo egzaminus, dirbo EJU rengiamuose turnyruose. 2018 m. jis įsteigė Lietuvos dziudo teisėjų asociaciją bei tapo LDF teisėjų kolegijos pirmininku. Pernai už nuopelnus dziudo sportui jam suteiktas 3 DAN vardas, Ž.Rybino pavardė buvo minima tarp 80-ies geriausių EJU teisėjų“, – rašoma feisbuko įraše.

Federacija Ž. Rybiną prisimena, kaip nepaprastai draugišką, šviesų, nuoširdų žmogų, kuriuo visada galėjo pasikliauti ir atsiremti tiek artimieji, tiek kolegos.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Ramune

Tegu ilsiisi ramybeje.Buvo nuostabus,ramus,gerasirdis,issilavines,doras jaunas zmogus...!Gaila onkologine liga nesirenka amziaus...Nuosdirdi uzuojauta artimiesems...!

Kai valstybė neišgali paremti ,kas tuomet kaltas?.

Suprantu gal ir nereikėtų taip sakyti ,žinoma skaudu artimiesiems reiškiu užuojauta ,bet daug yra šeimų kai mirties atveju negauna tinkamos pagalbos. Mirus bet kuriam nėra tinkamai remiama šeima ,net palydint į paskutine kelione.

bumeris

ziauru kai tokie jauni iskeliauja ten is kur negryztama..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS