Mišrių dvejetų akmenslydžio komanda stoją į kovą dėl vietos pasaulio čempionate | Diena.lt

MIŠRIŲ DVEJETŲ AKMENSLYDŽIO KOMANDA STOJĄ Į KOVĄ DĖL VIETOS PASAULIO ČEMPIONATE

  • 0

Antradienį Škotijoje startuoja 2020 metų pasaulio mišrių dvejetų akmenslydžio (kerlingo) čempionato atrankos turnyras, kuriame dėl vietos planetos pirmenybėse kausis ir Lietuvos komanda.

Lietuvos ekipai atstovaus Konstantinas Rykovas ir Akvilė Rykovė. Jie dar neseniai su Lietuvos rinktinėmis varžėsi Europos vyrų ir moterų čempionatuose.

Mišrių komandų atrankos į pasaulio čempionatą turnyras rengiamas pirmą kartą. Jame varžysis 29 komandos iš viso pasaulio. 2020 metų pasaulio pirmenybėse dalyvaus dvidešimt rinktinių. Šiemet pasaulio čempionate Norvegijoje varžėsi net 48 komandos, bet po jo buvo nuspręsta formatą pakeisti. Šešiolika stipriausių šių metų planetos komandų iškart pateko į 2020 metų čempionatą, o dar keturios paaiškės po šio atrankos turnyro.

„Manau, kad galime gerai pasirodyti. Pasiruošti pavyko gana neblogai, bet ne iki galo, nes labai daug laiko reikėjo praleisti su rinktinėmis Europos čempionate. Dvejetams buvo skirta mažai laiko, bet bandysime panaudoti visas žinias, kurias įgijome Europos čempionate. Vėlgi, dėl to, kad Lietuvoje nėra specializuotos ledo arenos akmenslydžiui, teko treniruotis Rygoje, buvome turnyre Šveicarijoje. Bet kokiu atveju, sieksime pasirodyti kuo geriau“, – pasakojo K. Rykovas.

Lietuvos rinktinė kovas pradės D grupėje su Baltarusijos, Austrijos, Nyderlandų, Pietų Korėjos, Nigerijos ir Slovakijos komandomis.

„Daugumą varžovų mes pažįstame. Mūsų grupė yra viena iš stipriausių. Favoritai turbūt bus korėjiečiai, o dėl antros pozicijos jau galime kautis su visomis komandomis. Manau, kad visos ekipos stengiasi žaisti klasikinį akmenslydį, todėl komandose skiriasi tik plano išpildymas ir pačių žaidėjų lygis“, – kalbėjo K. Rykovas.

Antradienį Lietuvos duetas žais su Pietų Korėjos ir Austrijos ekipomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS