N. Čigak prasibrovė į pasaulio jaunimo biatlono čempionato pajėgiausiųjų dešimtuką | Diena.lt

N. ČIGAK PRASIBROVĖ Į PASAULIO JAUNIMO BIATLONO ČEMPIONATO PAJĖGIAUSIŲJŲ DEŠIMTUKĄ

Otepėje (Estija) vyksta pasaulio jaunių ir jaunimo biatlono čempionatas, kuriame sekmadienį sužibėjo Lietuvai atstovaujantis Nikita Čigak.

21-erių biatlonininkas jaunimo grupės 15 km asmeninėse lenktynėse pranoko 94 varžovus bei užėmė 10 vietą.

Visaginietis šaudykloje „uždirbo“ tris baudos minutes (šaudymas 1+0+1+1) bei nugalėjusiam vokiečiui Leonhardui Pfundui nusileido 2 min. 23,9 sek. Beje, šių metų Europos čempionui tarp suaugusiųjų, ketvirtą vietą užėmusiam norvegui Isakui Frey‘ui, mūsiškis pralaimėjo mažiau nei dvi minutes.

„Šis rezultatas – ne tik mano pasiekimas, bet ir mūsų bendras darbas: mano trenerio, serviso, visų tų, kurie prisidėjo prie to. Tai pat labai padėjo komandos draugų palaikymas trasoje! Manęs dar laukia svarbūs startai šiame čempionate ir pasistengsime parodyti geriausius, kokius galime, rezultatus“, – komentavo N.Čigak.

Sportininkas jau pirmame starte Estijoje pasirodė sėkmingiau nei prieš mėnesį Jakušicuose (Lenkija) vykusiose Europos jaunimo pirmenybėse: ten Lietuvos biatlonininkas buvo 16-as sprinte, 31-as bendro starto rungtyje bei 40-as asmeninėse lenktynėse.

„Europos čempionatas susiklostė ne taip, kaip mes norėjome, dėl ligos. Per trumpą laiką man pavyko atsigauti, pasistengėme parodyti tokį rezultatą, kokį galėjome „išspausti“. Europos čempionate man nepavyko susitvarkyti su šaudymu dėl psichologinių dalykų. Dabar, prieš pasaulio jaunimo čempionatą, viskas klostėsi gerai: atsigavau psichologiškai ir fiziškai, pavyko puikiai pasiruošti ir išeiti į savo formos piką“, – teigė N.Čigak.

Pasaulio jaunimo čempionato asmeninėje rungtyje mūsiškis demonstravo aukštą tempą tiek trasoje (11-as pagal greitį), tiek šaudykloje. Biatlonininkui pavyko tinkamai išdėstyti jėgas ir visuose distancijos ratuose, išskyrus antrajame, patekti tarp dešimties greičiausių.

„Pavyko tikslingai išdėlioti jėgas pagal ratus ir susitvarkyti su šaudymu, nepaisant vėjo. Turėjau psichologinių sunkumų šaudydamas prieš čempionatą ir džiaugiuosi, kad mums pavyko susitvarkyti su šia problema. Žiūrint į kūno darbą ir vidinę savijautą, jaučiausi labai gerai. Aišku, mums visiems norėtųsi matyti geresnius rezultatus, bet mes visi dedame pastangas, kad pasirodytume kuo geriau“, – sakė N.Čigak.

Aukštą 32 poziciją šioje rungtyje užėmė antrasis Lietuvos atstovas Darius Dinda (šaudymas 1+0+1+1). Čempionu tapęs L.Pfundas 12,8 sek. pranoko prancūzą Valentiną Lejeunę bei 15,3 sek. – lenką Janą Gunką.

Pusę dalyvių pasaulio jaunimo čempionate aplenkę sportininkai iškovojo teisę dalyvauti pasaulio taurės varžybose – tą pavyko padaryti tiek N.Čigakui, tiek D.Dindai.

„Manau, kad pasaulio taurė ir suaugusiųjų čempionatas yra visiškai kitas lygis. Ar aš esu pasiruošęs? Negaliu šimtu procentų to teigti, bet kitą sezoną ketiname ruoštis ir darysime viską, kad pasirodyčiau kuo geriau. Turiu tikslą ateinančiais metais tapti stipresniu nei šiais metais! Ištaisyti savo klaidas bei šaudymo trūkumus“, – sakė N.Čigak.

Trečiadienį jaunimo grupės sportininkai dalyvaus sprinte, o ketvirtadienį – bendro starto lenktynėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS