N. Džokovičius Vimbldono draudimą turnyre dalyvauti rusams ir baltarusiams pavadino beprotišku | Diena.lt

N. DŽOKOVIČIUS VIMBLDONO DRAUDIMĄ TURNYRE DALYVAUTI RUSAMS IR BALTARUSIAMS PAVADINO BEPROTIŠKU

  • 0

Pirmoji pasaulio vyrų teniso raketė Novakas Džokovičius pavadino „beprotišku“ draudimą Rusijos ir Baltarusijos žaidėjams šią vasarą dalyvauti Vimbldono turnyre.

Anglijos teniso klubas trečiadienį paskelbė tokį sprendimą reaguodamas į Rusijos vykdomą karą Ukrainoje. Jungtinės Karalystės teniso organizacija LTA pareiškė, kad neleis žaidėjams varžytis ir kituose šalies turnyruose.

ATP ir WTA turnyrai, kurie leido žaidėjams iš Rusijos ir Baltarusijos rungtyniauti kaip neutraliems sportininkams, į pirmuosius visuotinius draudimus žaidėjams reagavo su nusivylimu.

Juos palaikė Serbijos žvaigždė N. Džokovičius, kuris šiuo metu žaidžia savo namų turnyre Belgrade.

„Visada smerksiu karą, niekada jo nepalaikysiu, nes pats esu karo vaikas, – sakė jis, užaugęs pilietinių karų, kilusių po Jugoslavijos žlugimo, laikotarpiu. – Žaidėjai, tenisininkai, sportininkai neturi nieko bendra su tuo (karu). Kai politika kišasi į sportą, rezultatas nebūna geras“.

Antroji pasaulio raketė rusas Danilas Medvedevas, pernai „US Open“ finale įveikęs N. Džokovičių, yra viena iš žvaigždžių, dabar praleisiančių birželio 27–liepos 10 dieną vyksiantį pagrindinį teniso ant vejos turnyrą.

Gairės: Novakas Džokovičius, karas Ukrainoje, Vimbldono turnyras
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS