Nauja Lietuvos plaukimo viltis K. Teterevkova – apie vienintelę tikrą draugę iš baseino R. Meilutytę | Diena.lt

NAUJA LIETUVOS PLAUKIMO VILTIS K. TETEREVKOVA – APIE VIENINTELĘ TIKRĄ DRAUGĘ IŠ BASEINO R. MEILUTYTĘ

  • 1

Pasaulio bei Europos rekordininkė Rūta Meilutytė sugrįžo, tačiau dabar Lietuva turi dar vieną auksinę žuvelę – Europos čempionato bronzos medalininkę Kotryną Teterevkovą. Kotrynai dar tik 20 metų, bet baseine ji pliuškenasi nuo aštuonerių.

Kai Kotryna buvo 1-2 klasėje, į moksleivių rūmus mokytis plaukti ją nuvedė tėtis, kuris pats buvo sėkmingas plaukikas.

„Atsimenu, jog mama pasakojo, kad, kai aš gimiau, močiutė pasakė, jog mano kojos lyg ląstai ir kad ateitį galėsiu sieti su plaukimu”, – šį trečiadienio vakarą, 19.30 val., LNK laidoje KK2 pasakos Kotryna.

Kotrynos talentą tėveliai ir treneris pastebėjo anksti, tad visas mokyklos vasaras Kotryna trynė ne šaligatvius, o baseino takelius. Mergina prisimena, jog vykdama į treniruotes matydavo, kaip draugai žaidžia kieme bei visada liūdėdavo, jog jai tenka ne žaidimai kieme, o plaukimo treniruotės.

Baseinuose plaukioja daugybė vaikų, o plaukimo profesionalais tampa tik vienetai. 2018-aisiais Kotryna jaunimo žaidynėse Buenos Airėse ir Europos pirmenybėse Helsinkyje iškovojo keturis medalius, o dar po metų pagerino Lietuvos 200 metrų plaukimo krūtine rekordą. Laimėtus medalius Kotryna apibūdina kaip lūžį, kuris paskatino dar labiau stengtis bei siekti jaunimo elito.

Patekti į olimpiadą - kiekvieno plaukiko svajonė. Prieš 2021-ųjų žaidynes Tokijuje vilnietei niekaip nesisekė pagauti geros bangos. Kotryna niekaip negalėjo įvykdyti olimpinio normatyvo ir beveik kas naktį sapnuodavo, kad pagaliau pasiekia taip norimą rezultatą. Ir nors svajonė patekti į olimpiadą neišsipildė iš pirmo karto, mergina rankų tikrai nenuleido. Dieną, kai sužinojo važiuosianti į olimpiadą, Kotryna prisimena su daug džiaugsmo: „Tą rytą atėjo žinutė iš trenerės Inos, rašo, sveikinu – važiuoji į olimpiadą. Pamačiau žinutę išmaniajame laikrodyje ir nesupratau, nes buvau ką tik prabudus, galvojau, jog juokauja. Pašokau skaityti ir negalėjau patikėti, jog pagaliau išsipildė viena iš mano svajonių”.

Po olimpiados Kotryna pradėjo rodyti vis geresnius rezultatus ir pateko į plaukikių elitą. Mergina turi ir vieną ritualą, kuris jai padeda greičiau plaukti – prieš kiekvieną startą plaukikė sau pasiploja. Mergina tikina, jog tai jai atneša sėkmę bei prisimena, jog kai dar buvo labai jauna ir treniravosi Lazdynų baseine, pastebėjo, jog viena mergina dėdavosi monetą po kepurėle, kuris būdavo lyg tam tikras sėkmės talismanas.

Plaukimo sporte yra nemažai nervų ir intrigų, o tarp sportininkų jaučiama didžiulė konkurencija. Mergina pasakoja, jog pasiruošimo kambariuke merginos dažniausiai nebendrauja, ten vyrauja tyla bei įtampa. Vienintele savo tikra drauge baseine Kotryna laiko Rūtą Meilutytę, su kuria sutaria puikiai.

Visa Kotrynos Teterevkovos istorija – šį trečiadienio vakarą, laidoje KK2, 19.30 val. per LNK.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kas cia dabar

tai dar pasakyk ir tu tranzas, slykstynes jabanos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS