Naujas rekordas: M. Aleknos diskas skriejo 71 m | Diena.lt

NAUJAS REKORDAS: M. ALEKNOS DISKAS SKRIEJO 71 M

  • 14

Šeštadienį, balandžio 29 dieną, 20-metis Mykolas Alekna Berklyje (JAV) vykusiose „The Big Meet“ varžybose trečiu bandymu diską nusviedė 71.00 m. Apie tai paskelbė Lietuvos lengvosios atletikos federacija. 

Šis rezultatas, ne tik naujas asmeninis rekordas (senasis – 69.81 m), bet taip pat ir naujas NCAA rekordas (senasis – 68.73 m priklausė jam pačiam) bei U23 Europos rekordas (senasis – 70.35 m priklausė Kristjanui Čehui). Be to, šis rezultatas yra geriausias šiame sezone pasaulyje ir 18-tas geriausias visoje disko metimo istorijoje (pirma vieta priklauso Jurgenui Schultui – 74.08 m, o antra Virgilijui Aleknai – 73.88 m).

Vos trečiose varžybose (rezultatas pirmose – 68.39 m, antrose – 68.35 m) šiemet startavęs M. Alekna antroje vietoje likusį Iffy Joynerį aplenkė daugiau nei 10 m, o trečią vietą užėmusio Chudi Ikpeazu diskas skrido beveik 15 m mažiau.

Primename, kad Manto Jusio ir Mo Saatara‘os treniruojamas auklėtinis jau yra įvykdęs normatyvą į pasaulio lengvosios atletikos čempionatą, kuris rugpjūčio 19–27 dienomis vyks Budapešte (Vengrija). Be to, disko metikams kvalifikacija į 2024 metais vyksiančias Paryžiaus olimpines žaidynes atsidarys liepos 1 dieną, normatyvas – 67.20 m.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Senukas

Go Mykolas

Smagu

Bet nestebina—tevas Titanas,mama irgi sportininke—genai sporte yra viskas.Saboniuka tikrai apdes visais kantais.Tikiu jog ir vokiecio reka pamus.

Mažiau girtis ,

kai bus rezultatai rungtynėse,tada ir plosim,o visokie "op"neperšokus, blogi pranašai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS