Netikėtai mirė žinomas Lietuvos šachmatininkas | Diena.lt

NETIKĖTAI MIRĖ ŽINOMAS LIETUVOS ŠACHMATININKAS

  • 34

Pirmadienį, sausio 9 d., Lietuvos šachmatininkus pasiekė liūdna žinia apie nelauktą ir ankstyvą žinomo šachmatininko, „Margirio“ klubo nario Tomo Tamošiūno (g. 1974 m.) netektį, internetiniame puslapyje skelbia klubas.

Kaip rašo „Margirio“ klubas, po nakties miego sūnų rado be gyvybės požymių kartu su juo Garliavoje gyvenusi mama. Šokiruojančio įvykio aplinkybes tiria medikai. Įtariama širdies perkrova.

T. Tamošiūnas su šachmatais susipažino vaikystėje, ėmęs lankyti tūkstančio Kauno vaikų žinotą Kauno šachmatų mokyklą miesto centre, E. Ožeškienės g. 5. Šachmatų žaidimas Tomą pakerėjo ir neapleido visą gyvenimą. Jis negarsėjo didelio masto respublikiniais ar tuo labiau tarptautiniais pasiekimais, bet tenkinosi žaidimu gimtajame nuo vaikystės Kaune, retkarčiais nuvykdamas parungtyniauti ir į kitus nuo Kauno netolimus Lietuvos miestus.

Ilgus dešimtmečius velionis buvo tapęs vienu pastoviausiu „Margirio“ klubo lankytojų ir rengiamų turnyrų dalyviu, ypač Kauno įgulos karininkų ramovėje. Gyvai domėjosi šachmatų literatūra, pirkdavo šachmatų informatorius, kuriuose paprastai peržiūrėdavo visas partijas. Kuomet dėl krizės su klubo patalpomis Kaune šachmatų gyvenimas buvo tarsi sustojęs, T. Tamošiūnas su a. a. Aidu Labucku (1968–2013) pliekdavo ištisus žaibo mačus net koridoriuje, taip palaikydami gęstančią šachmatų liepsną Kaune.

 

 

T. Tamošiūnas nuolatos noriai padėdavo dabartiniam „Margirio“ pirmininkui Š. Šulskiui ruoštis tarptautinėms varžyboms, talkininkaudamas Š. Šulskio nurodomomis analizo kryptimis. Keletą kartų buvo Š. Šulskio sekundantu Lietuvos vyrų čempionatuose, padėjo jam laimėti 2015 metų Lietuvos vyrų čempionatą Kaune.

Šis bendradarbiavimas pasiekė ir tarptautinį lygmenį, kuomet šie Kauno šachmatininkai 2015–2016 metų sandūroje nuvyko į seniausiąjį pasaulyje 91-ąjį Tarptautinį Heistingso šachmatų kongresą Anglijoje. Čia T. Tamošiūnas vykusiai atskleidė savo Kauno turnyruose užgrūdintus šachmatų mėgėjo sugebėjimus, laimėdamas kongreso „Christmas Afternoon“, „Hastings Weekend Major“ ir „New Year A“ turnyrus.

Grįžęs į Kauną, velionis netrukus įsidarbino Lietuvos šachmatų mokykloje, vadovaujamoje IO Donato Pilinkaus, ir tapo pačiu produktyviausiu jaunesniojo mokyklinio amžiaus vaikų mokytoju ir treneriu. Tomas supažindino šimtus Kauno vaikučių su šachmatų taisyklėmis. Šis darbas vis intensyvėjo, įtraukdamas ir velionio vakarus, šeštadienius, sekmadienius. Kauno šachmatininkai pastaruoju metu aštriai ėmė pasigesti Tomo Kauno šachmatų renginiuose. Varžyboms T. Tamošiūnui tiesiog ėmė trūkti laiko, rašo „Margirio“ klubas.

GALERIJA

  • Tomas Tamošiūnas
Rašyti komentarą
Komentarai (34)

Anonimas

200 ,su viršum ,metu žmones žemeje nuo baisiausiu ligu gelbeja skie'ai...BET ,tai nemažina liurbiu-tamsuoliu-samokslo kureju gaujos....kurie labai megsta savo tamsuma kelti į viešuma....Reikalingi žemeje ir šie ablauchai,kad ...liksmiau butu gyveti išmintingiesiems. ACIU

anupras

Pasirodo, antivakseriai dar neišdvėsė...

Anonimas

Kolukieciai keltu savo reitinga ,jei ju šalyje nemegstamas karbis dingtu iš akiracio....išsirinkite nauja vadova gsite e galiorkoje..BIŽ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS