Nuostabūs rezultatai: R. Meilutytė Berlyne iškovojo auksą, D. Rapšys – bronzą | Diena.lt

NUOSTABŪS REZULTATAI: R. MEILUTYTĖ BERLYNE IŠKOVOJO AUKSĄ, D. RAPŠYS – BRONZĄ

  • 12

Su trenksmu į pasaulio plaukimo elitą sugrįžusi Rūta Meilutytė toliau skina pergales. Berlyne šeštadienio vakarą FINA pasaulio taurės etape „auksinė žuvelė“ suspindo auksu.

„Prasiplaukti“, – taip savo tikslus pasaulio taurės etapuose įvardino R.Meilutytė, tačiau 25-rių plaukikės prasiplaukimas yra neįveikiamas konkurentėms iš viso pasaulio.

100 metrų krūtine R.Meilutytė nuplaukė per 1:03.07 min. ir paliko už nugaros visas varžoves Berlyno baseine.

Sidabrą iškovojo Nyderlandų atstovė Tes Schouten (1:04.71 min.), bronzą pelnė Izraelio plaukikė Anastasia Gorobenko (1:04.96 min.)

Į šios rungties finalą Rūta pateko pirmuoju rezultatu (1:04,80 min.).

Kaunietei iki šiol priklauso šios rungties pasaulio moterų, pasaulio jaunimo ir pasaulio taurės rekordai (1:02,36 min.). Tokį patį rezultatą pakartoti yra pavykę tik karjerą baigusiai jamaikietei Aliai Atkinson.

Penktadienį R.Meilutytė finišavo penkta 100 m plaukimo kompleksiniu būdu finale (59.08 sek.).

O štai Danas Rapšys antrą kartą per dvi dienas suspindo bronziniu medaliu Berlyne vykstančiame FINA pasaulio taurės etape.

200 metrų plaukimo kompleksiniu būdu finale D.Rapšys distanciją įveikė per 1:54.59 min. ir užėmė trečiąją vietą.

Į priekį lietuvis praleido sidabrą laimėjusį vengrą Kosą Hubertą (1:53.89 min.) ir Pietų Afrikos Respublikos atstovą Matthew Satesą, laimėjusį auksą (1:51.64 min.).

Ryte vykusioje atrankoje Danas buvo antras.

Vyrų 200 m plaukimo kompleksiniu būdu Lietuvos rekordas priklauso Vytautui Janušaičiui (1:52.22 min.).

Danas Rapšys penktadienį jau pačiupo bronzinį medalį pasaulio taurės etape – 400 m plaukimo laisvuoju stiliumi finale jis atplaukė per 3:40.36 min.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Puikios naujienos!

Sėkmės mūsų plukikams!

Petliukas

dlauge Vatnyke, motelis vaidinti bobomis labai neglazu. Al tuli mamytę, vadini ja boba?

Sukuriančiam vaizdą...

Kritikuoja Rimą, kuris parašo tiesą. Žmogelis nesupranta, kad sportas ne tik fiziškai grūdina žmogų (čia daugiau tinka masiniams sportui) bet ir šlovina tėvynę, gimtąjį kraštą (daug prisideda sportininkai profesionalai). Tačiau kalbama apie „menką biudžetėlį", apie kad „vaizdo nulis". Jei būtume tiek turtingi, jei būtume saugūs (vyksta karas) tai valstybė dosniai dalintų ir sportininkams ir žmonėms. bet dar gyvena žmonės išauklėti sovietų dvasia, dar nemažai verslininkų „nusuka" mokesčius, dar mūsų valstybei tik jaunystė. Bet pažiūrėk kaip gražėja mūsų miestai ir miesteliai: renovuojami namai, tvarkomos miestų aikštės ir gatvės. Žinoma, kasdien tą matančiam suvoktį sunkiau, bet ukrainiečiai ar kiti užsieniečiai tą pastebi ir didžiuojasi lietuviais. Senelis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS