Nuotaikos – skirtingos, linkėjimai – šventiniai | Diena.lt

NUOTAIKOS – SKIRTINGOS, LINKĖJIMAI – ŠVENTINIAI

  • 0

Ikišventinės ir kalėdinės dienos Lietuvos sportininkams pažėrė skirtingų įspūdžių: vieni džiaugėsi pergalėmis ir apdovanojimais, kiti krimtosi dėl nesėkmių, tretiems prireikė medikų pagalbos, tačiau linkėjimai visiems – vienodi: patys šilčiausi.

Užspeisti „vilkai“ – pikti

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) čempionate prieš Kalėdas sužaistos dvejos rungtynės.

Vilniaus ASG arenoje, stebint 4 124 žiūrovams, vietos „Wolves“ komanda neatsilaikė prieš traumų ir ligų išretintą (iš kovos rikiuotės iškrito Vytenis Lipkevičius, Paulius Valinskas, Martynas Varnas) Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ – 73:78.

Kęstučio Kemzūros treniruojamiems „vilkams“ tai buvo jau šešta nesėkmė (įskaičius „Betsafe-LKL“ varžybas ir Europos taurės turnyrą) paeiliui.

Sėkmingiausią savo karjeros šalies čempionate mačą sužaidė „7bet-Lietkabelio“ puolėjas Deividas Sirvydis: pelnė 25 taškus (pataikė 4/5 tritaškių, 9/9 baudų metimų), triskart atkovojo kamuolį, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo net 9 vilniečių pražangas ir surinko 31 naudingumo balą.

Po varžybų K. Kemzūra pareiškė pretenzijų teisėjams (dirbo Jurgis Laurinavičius, Gvidas Gedvilas, Juozas Barkauskas).

„Tai – 1–2 metimų rungtynės ir kiekvienas švilpukas yra svarbus. Pirmiausia žiūrime į save, bet mūsų ir varžovų mestų baudų skirtumas per didelis (atitinkamai 10/17 ir 29/36 – red. past.), – kalbėjo treneris. – Gerbiu tuos vyrus (teisėjus – red. past.), bet kartais man atrodo, kad jie švilpia dėl nežinia ko. Aš jų gražiai klausiu – kas buvo? Atsako: gal ir taip buvo. Kas man iš to? Švilpia, kas jiems atrodo, o tuomet – atsirink. Kaip išspręsti problemą? Mes galime prikarpyti ir parodyti (vaizdo įrašų su rungtynių epizodais ir ginčytinais sprendimais – red. past.), bet ne man reikia pasikeisti.“

Gerbiu tuos vyrus, bet kartais man atrodo, kad jie švilpia dėl nežinia ko. Aš jų gražiai klausiu – kas buvo?

Klaipėdos „Neptūnas“ savo aikštėje 70:77 nusileido Vilniaus „Rytui“. Sostinės atstovai kovą dėl kamuolio laimėjo 51:37.

„Rytas“ (13 pergalių ir 2 pralaimėjimai) – pirmoje vietoje, Kauno „Žalgiris“ (12 ir 2) – antras, „Wolves“ (11 ir 4) – trečioje vietoje, „7bet-Lietkabelis“ (9 ir 5) – ketvirtas, „Neptūnas“ (7 ir 8) – šeštas.

Lietuvį sustabdė trauma

Kūčių vakarą su prasta nuotaika praleido krepšininkas Mindaugas Kuzminskas, taip pat „Kaunas City“ ir Elektrėnų „Airwell Energijos“ ledo ritulininkai.

M. Kuzminsko atstovaujama Atėnų AEK komanda Graikijos čempionate 78:89 pralaimėjo Atėnų „Peristeri“ krepšininkams. Lietuvis dėl traumos savo pasirodymą užbaigė antrą kėlinį. Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad Mindaugui lūžo kairės plaštakos kaulas.

AEK (5 pergalės ir 6 pralaimėjimai) – septintoje vietoje, „Peristeri“ (6 ir 5) – ketvirtoje. Pirmauja Atėnų „Panathinaikos“ (11 ir 0) su Mariumi Grigoniu, antroje vietoje – Pirėjo „Olympiakos“ (10 ir 1) su Ignu Brazdeikiu.

Baltijos ledo ritulio čempionate „Kaunas City“ komanda Estijoje po pratęsimo 3:4 pralaimėjo Talino „Panter“ ekipai, o „Airwell Energija“ taip pat svečiuose rezultatu 1:2 nusileido „HS Riga“ klubui.

Kauno ledo ritulininkai (13 taškų) – septintoje vietoje, elektrėniškiai (6 tšk.) – aštunti. Varžybose dalyvauja 9 komandos.

Pirmąją Kalėdų dieną Šarūno Jasikevičiaus treniruojami Stambulo „Fenerbahce“ krepšininkai Turkijos čempionate 98:56 sutriuškino Stambulo „Darussafaka“ ekipą.

„Fenerbahce“ (10 pergalių ir 3 pralaimėjimai) – antroje vietoje. Lyderis – Stambulo „Anadolu Efes“ klubas (11 ir 2).

Pagerbė biatlonininkus

Kūčių išvakarėse Ignalinoje buvo surengtas geriausių Lietuvos biatlonininkų apdovanojimų vakaras. Antrą kartą įvykusius rinkimus laimėjo Natalija Kočergina ir Vytautas Strolia.

Šiemet V. Strolia iškovojo sidabro ir bronzos medalius pasaulio vasaros biatlono čempionate, blykstelėjo ir planetos taurės varžybose Rūpoldinge (Vokietija) – užėmė šeštą vietą bendro starto lenktynėse.

N. Kočergina, atstovavusi Lietuvos moterų komandai, Europos ir pasaulio čempionatuose pasiekė geriausių rezultatų – sprinto varžybose užėmė atitinkamai 41 ir 52 vietas.

Lietuvos biatlono federacijos (LBF) vykdomasis komitetas Metų proveržiu pripažino Juditą Traubaitę, geriausiu treneriu išrinko Ruslaną Nikitiną, aktyviausiu biatlono veteranu – Laimį Raudeliūną.

Gruodžio 23-iąją savo gimtadienį šventė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė, olimpinė čempionė Daina Gudzinevičiūtė, 24 d. – krepšininkė, 1997 m. Europos čempionė Jolanta Vilutytė, 26 d. – dviratininkas, daugkartinis Lietuvos čempionas ir olimpietis Gediminas Bagdonas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS