Nušautas pasaulio šuolių į aukštį čempionas | Diena.lt

NUŠAUTAS PASAULIO ŠUOLIŲ Į AUKŠTĮ ČEMPIONAS

Pasaulio šuolių į aukštį čempionas Jasquesas Freitagas rastas negyvas. Garsiam sportininkui iš Pietų Afrikos Respublikos buvo tik 42-eji metai.

Apie tai liepos 2 dieną pranešė Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (World Athletics).

Teigiama, kad sportininkas dvi savaites buvo laikomas dingusiu be žinios. Vyro buvo intensyviai ieškoma. Jo kūnas rastas su daugybe šautinių žaizdų. PAR policija pradėjo tyrimą dėl nužudymo.

J. Freitagas turėjo problemų – vartojo narkotikus, stokojo pinigų. Jo sesuo žiniasklaidai yra sakiusi, kad pastaraisiais metais su broliu artimai nebendravo. Jis niekur nedirbo, gyveno asocialiai.

J. Freitagas yra tapęs pasaulio čempionu jaunių, jaunimo ir suaugusiųjų pirmenybėse. 2003-iaisias metais aukštaūgis lengvaatletis (jo ūgis – 204 cm) Paryžiuje įveikė 2 metrų ir 35 cm aukštį ir tapo pasaulio čempionu.

Sportininkas 2005-aisiais metais pasiekė Afrikos šuolių į aukštį rekordą. Jis peršoko 2 metrus ir 38 cm. Šis J. Freitago rekordas nepagerintas iki šiol.

GALERIJA

  • Jasquesas Freitagas
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Jūratė

Kur šlovė ir dideli pinigai-ten,dažniausiai,didelės problemos...

Kuri valsybė suklestėjo kad baltųjų valdžią pakeitė negrai?

Haitis, PAR? O Rodezija? Lyginant su Afrikos standartais, Rodezija buvo viena iš turtingiausių valstybių ir buvo vadinama Afrikos aruodu. Atėjus juodųjų daugumos valdymui, ekonomika dėl baltųjų specialistų emigracijos ir naujosios valdžios korupcijos smuko ir šiuo metu buvusi Rodezija yra viena skurdžiausių valstybių pasaulyje.

Anonimas

Atvejus Mandelai i valdzia prasidejo labai didelis rasizmas baltu Zmoniu atzvilgiu. Ir vietines valdzios tas yra toliaruojama ir labai stipriai palaikoma.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS