Olimpinėje rinktinėje – patyrę atletai ir naujokai | Diena.lt

OLIMPINĖJE RINKTINĖJE – PATYRĘ ATLETAI IR NAUJOKAI

Per keturias dienas – trys olimpiniai kelialapiai. Lietuvos rinktinę, dalyvausiančią Paryžiaus žaidynėse, papildė trijų sporto šakų atstovai.

Olimpietė iš Kuršėnų

Pirmiausia gera žinia atskriejo iš Tarptautinės imtynių federacijos (UWW).

Perskirsčius moterų imtynių olimpinių varžybų dalyvių kvotas, papildoma vieta teko Lietuvos sportininkei (svorio kategorija iki 50 kg). Tad Paryžiuje debiutuos Gabija Dilytė.

Šiaulių sporto centro „Atžalynas“ auklėtinę treniruoja Aivaras Kaselis, Andrius Stočkus ir Tatjana Bochan. Pirmasis treneris jos gimtajame Kavarske buvo Artūras Sudeikis.

Gabija – daugkartinė Lietuvos čempionė, Europos jaunimo (iki 23 metų) čempionato bronzos medalio laimėtoja. Ji šiemet dalyvavo ikiolimpinės atrankos varžybose, bet kelialapio neiškovojo (arčiausiai tikslo buvo pavasarį Baku įvykusiame turnyre – užėmė ketvirtą vietą).

20-metė G. Dilytė – pirmoji per Lietuvos sporto istoriją moteris, žengsianti ant olimpinio imtynių kilimo.

„Reikia didelio noro ir kovingumo, daug kantrybės, o visas kitas savybes suteikia imtynės – jeigu nepasiduodi, nemeti į šalį to, kas pradėta, kad ir kaip sunku būtų“, – yra sakiusi Gabija.

Vyrų graikų-romėnų imtynių olimpiniame turnyre dalyvaus tauragiškis Mindaugas Venckaitis (iki 97 kg).

Olimpietė: imtynininkė G. Dilytė su treneriais A. Kaseliu ir T. Bochan. / J. Paulauskaitės-Račkauskienės nuotr.

Tikslą pasiekė Palangoje

Palangoje surengtame Lietuvos lengvosios atletikos čempionate kvalifikacinį olimpinį normatyvą įvykdė Airinė Palšytė.

Iš Kauno kilusi sportininkė į aukštį iššoko 1,97 m (toks buvo ir normatyvas). 31-ų lengvaatletė vienuoliktą kartą tapo Lietuvos čempione.

A. Palšytė per savo karjerą yra dalyvavusi 2012 m. Londono olimpiadoje (11 vieta), 2016 m. Rio de Žaneiro (13) ir 2020 m. Tokijo (28).

„Labai kantriai šį sezoną ėjau olimpinių žaidynių link. Streso buvo daug, bet žinojau, kad esu pasiruošusi pasiekti tikslą, Palangoje turėjau visas geriausias sąlygas, todėl tiesiog neleidau sau to nepadaryti. Patirtis labai daug duoda. Kai kas sako, kad sportininkams, kuriems jau per 30 metų, yra karjeros saulėlydis, tačiau aš pavadinčiau tai antruoju kvėpavimu“, – kalbėjo A. Palšytė.

Olimpietė pabrėžė trenerės Audros Gavelytės ir kitų jai padedančių specialistų nuopelnus.

„Rezultatą lemia ne vienas žmogus, tai didelės komandos darbas. Trenerė Audra besąlygiškai tikėjo, kad man pasiseks. Tuomet, kai suabejodavau, ji kaipmat išsklaidydavo bet kokį skepsį“, – sakė A. Palšytė.

Ji prisijungė prie olimpinius kelialapius turinčių Ievos Gumbs, Mykolo Aleknos ir Andriaus Gudžiaus (visi – disko metimas) ir Edžio Matusevičiaus (ieties metimas).

Kai suabejodavau savimi, trenerė kaipmat išsklaidydavo bet kokį skepsį.

Šiomis dienomis paaiškės, kurie Lietuvos lengvaatlečiai sukaupė daugiausia ikiolimpinės atrankos reitingo taškų ir taip pat galės vykti į Prancūzijos sostinę.

Svajonės išsipildė

„Kol dalyvavau Lietuvos čempionate, nutiko staigmena: su žirgu Linkolnu kvalifikavomės į Paryžiaus olimpines žaidynes! Svajonės virto realybe!“ – socialiniame tinkle džiūgavo raitelis Andrius Petrovas.

Kelialapis į olimpiadą lietuviui teko Tarptautinei žirginio sporto federacijai (FEI) perskirsčius konkūro disciplinos kvotas.

Anksčiau teisę dalyvauti Paryžiaus žaidynėse iškovojo dailiojo jojimo atstovė Justina Vanagaitė su žirgu Nabab.

Raitelis Aistis Vitkauskas su žirgu Commander VG taip pat buvo šalies olimpinėje rinktinėje, tačiau paaiškėjo, kad iki birželio 24-osios neįvykdė papildomų kvalifikacinių reikalavimų, o tai padaryti vėliau jau neturėjo galimybių.

Tad Lietuvos žirginio sporto federacija patvirtino, kad A. Vitkauskui teko atsisakyti vietos olimpinėse trikovės varžybose.

GALERIJA

  • Olimpinėje rinktinėje – patyrę atletai ir naujokai
J. Paulauskaitės-Račkauskienės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

as

geriasnes neturime,o ji turiste

turistai

kam ta palšike vezate,durniui aisku,kad niekada jin190 nebepersoks,prastume kazkas palangoje sita senike.Fui slykstu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS