Olimpiniame kaimelyje jau įsikūrė ir lietuviai | Diena.lt

OLIMPINIAME KAIMELYJE JAU ĮSIKŪRĖ IR LIETUVIAI

  • 1

Likus savaitei iki Tokijo olimpinių žaidynių, Japonijos mieste Hiracukoje aklimatizaciją tęsiantys Lietuvos sportininkai vis dažniau žvilgčioja į būsimų startų tvarkaraštį.

Japonai linki sėkmės

Hiracukoje prie plaukikų Kotrynos Teterevkovos, Dano Rapšio, Andriaus Šidlausko, Simono Bilio, Deivido Margevičiaus ir Giedriaus Titenio buvo prisijungę buriuotojai Viktorija Andrulytė ir Juozas Bernotas, tačiau jie jau persikėlė į olimpinį kaimelį.

"Gyvename aštuntame aukšte, iš mano kambario atsiveria vaizdas į kalnus, kitoje pusėje – vanduo. Jau susitvarkėme inventorių, nekantraujame jį išbandyti", – sakė burlentininkas J.Bernotas.

"Japonai labai mandagūs, smalsūs, kantrūs. O mes jiems labai įdomūs – jie ne tik pasidomi, kokiai sporto šakai atstovaujame, bet ir visada palinki sėkmės", – dalijosi įspūdžiais V.Andrulytė, startuosianti "Laser-Radial" jachtų varžybose.

J.Bernotas per savo karjerą yra dalyvavęs jau dviejose olimpiadose (2012 m. Londone ir 2016 m. Rio de Žaneire), V.Andrulytė ruošiasi debiutui.

Abu Lietuvos buriuotojai startuos liepos 25-ąją.

Kol kas – treniruokliai

"Hiracukoje buvau prieš kelerius metus, todėl važiuodamas autobusu mačiau pažįstamas gatves. Smagu čia sugrįžti", – sakė olimpinis vicečempionas irkluotojas Saulius Ritteris.

Kartu su juo atvyko porinę dvivietę irkluosiantis bendražygis Aurimas Adomavičius, taip pat Mindaugas Griškonis, Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė, atsarginis komandos narys Dovydas Nemeravičius, treneriai bei medicinos personalas.

Transportas: olimpiniame kaimelyje kursuoja autonominio valdymo elektriniai mikroautobusai. / AFP nuotr.

Liepos 23-iąją mūsų irkluotojai pradės atrankos kovas.

"Į olimpinį kanalą mus įleis tik likus šešioms dienoms iki starto. Pirmą dieną bus galima tik pasiimti inventorių, jį reguliuoti, tačiau irkluoti nebus leidžiama, – pasakojo treneris Kęstutis Keblys. – Tad sportininkai dirbs treniruoklių salėje. Treniruokliai suteikia visai kitokį pojūtį, nei irkluojant ant vandens, bet kito pasirinkimo neturėsime."

M.Valčiukaitės ir D.Karalienės bei S.Ritterio ir A.Adomavičiaus varžybų A finalai numatyti liepos 28-ąją, M.Griškonio – 30-ąją.

Testai – kas rytą

Liepos 24-ąją startuos plaukikai D.Rapšys, A.Šidlauskas ir G.Titenis, 25 d. – K.Teterevkova.

Hiracukoje jie kiekvieną rytą prieš pusryčius atlieka COVID-19 antigeno testą. Papusryčiavę netrukus vyksta į treniruotę, vėliau pietauja, ilsisi ir vėl keliauja sportuoti.

Dėl griežtų saugumo reikalavimų atletai judėti gali tik tarp viešbučio ir greta esančio tik jiems skirto restorano. Į treniruočių bazes net ir trumpiausią atstumą vyksta specialiu, tik jiems skirtu autobusu.

Rutina: plau­ki­kė K.Te­te­rev­ko­va kau­pė jė­gas tre­ni­ruok­lių sa­lė­je. / ltok.lt nuotr.

"Kol kas – kaip įprastoje treniruočių stovykloje. Rutina būna labai panaši, turbūt skirtumas tik tas, kad įprastai turime galimybę savaitgalį išeiti šiek tiek pasivaikščioti mieste. Dabar to negalime padaryti dėl visiems suprantamų priežasčių. Teko  susitaikyti ir prisitaikyti", – kalbėjo G.Titenis.

24 d. pirmi olimpiniai išbandymai lauks gimnasto Roberto Tvorogalo ir dviratininko Evaldo Šiškevičiaus, 25 d. – šaulio Karolio Girulio ir dviratininkės Rasos Leleivytės.

GALERIJA

  • Rutina: plau­ki­kė K.Te­te­rev­ko­va kau­pė jė­gas tre­ni­ruok­lių sa­lė­je.
  • Transportas: olimpiniame kaimelyje kursuoja autonominio valdymo elektriniai mikroautobusai.
  • Rutina: buriuotoja V.Andrulytė kaupė jėgas treniruoklių salėje.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

LINKIME SĖKMĖS

IR DAR KARTĄ- LINKIME SĖKMĖS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS