Olimpinius kelialapius užsitikrinusios M. Paulikienė ir A. Raupelytė startavo pergalėmis | Diena.lt

OLIMPINIUS KELIALAPIUS UŽSITIKRINUSIOS M. PAULIKIENĖ IR A. RAUPELYTĖ STARTAVO PERGALĖMIS

Čekijoje prasidėjusį „Beach Pro Tour Elite16“ serijos turnyrą puikiai pradėjo Lietuvos paplūdimio tinklininkės Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė.

Prieš pat savo startą sulaukusios palankaus rezultato ir užsitikrinusios istorinį olimpinį kelialapį, mūsiškės vėliau iškovojo dvi įspūdingas pergales kvalifikacijoje ir pateko į pagrindines varžybas.

17-ą vietą olimpiniame reitinge užimančios lietuvės pirmajame atrankos rate susitiko su pozicija žemiau esančiomis ispanėmis Liliana Fernandez ir Paula Soria. Pagal reitingą į olimpines žaidynes patenka 18 porų ir jau prieš mačą tapo aišku, kad abi šios komandos pateks į Paryžiaus žaidynes, nes Čekijoje iš kovų jau pasitraukė paskutinės žemiau esančios ekipos.

Oficialiai olimpinius kelialapius komandos gaus pirmadienį, paskelbus atnaujintus reitingus.

Nepaisant to, vyko labai graži ir įtempta kova, kurią po trijų setų dramos bei įspūdingų Monikos Paulikienės epizodų lemiamais momentais 2-1 (20:22, 21:18, 15:12) laimėjo lietuvės.

Lemiamame, antrajame kvalifikacijos rate lietuvių laukė akistata su atrankos favoritėmis, patyrusiomis ir tituluotomis brazilėmis Agatha Bednarczuk ir Rebecca Cavalcante Barbosa.

Įsibėgėjusios ir, tikriausiai, kažkiek jau atsipalaidavusios Lietuvos paplūdimio tinklininkės sužaidė kaip iš natų ir nugalėjo pajėgias braziles 2-0 (23:21, 21:15).

Jeigu pirmajame sete teko iš paskutiniųjų kautis dėl pergalės, tai antrajame mūsiškių pranašumas niekam nekėlė abejonių, o įspūdingi taškai vertė nuolat žavėtis komentatorių bei žiūrovus.

Antrą kartą istorijoje į pagrindines „Elite16“ varžybas iškopusios Lietuvos paplūdimio tinklininkės žais C grupėje su trečią vietą pasaulio reitinge užimančiomis brazilėmis Carolina Solbeg ir Barbara Seixas de Freitas, italėmis Valentina Gottardi ir Marta Menegatti bei vokietėmis Svenja Muller ir Cinja Tillmann.

Bendrą turnyro Čekijoje prizų fondą sudaro 300 tūkst. JAV dolerių.

GALERIJA

  • Olimpinius kelialapius užsitikrinusios M. Paulikienė ir A. Raupelytė startavo pergalėmis
  • Olimpinius kelialapius užsitikrinusios M. Paulikienė ir A. Raupelytė startavo pergalėmis
„Volleyball World“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS