Paaiškėjo Lietuvos konkūrų čempionai: lyderis titulą išlaikė jau antrus metus iš eilės | Diena.lt

PAAIŠKĖJO LIETUVOS KONKŪRŲ ČEMPIONAI: LYDERIS TITULĄ IŠLAIKĖ JAU ANTRUS METUS IŠ EILĖS

  • 0

Didžiausiose nacionalinėse žirgų sporto varžybose, atvirame Lietuvos konkūrų čempionate, paaiškėjo pajėgiausieji šalies raiteliai. Pirmąją vietą užėmė ir suaugusiųjų grupės čempionu antrus metus iš eilės tapo Matas Petraitis.

Čempiono titulą M. Petraitis iškovojo kartu su žirgu Cornet's Cloud. Savo karjeroje 29-erių metų amžiaus raitelis Lietuvos čempionu tampa jau penktą kartą.

„Nesvarbu, kiek kartų esi pelnęs čempiono titulą, jaudulį jauti prieš kiekvieną lemiamą startą. O pasiekus finišą – neapsakomą džiaugsmą. Šie jausmai yra tarsi varomasis kuras ir prie jų priprasti tiesiog neįmanoma“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas M. Petraitis.

Jis pabrėžė, kad šis rezultatas pasiektas atsakingo visos komandos darbo, puikaus žirgo ir artimųjų bei žirgų sporto mylėtojų palaikymo dėka.

Čempionato suaugusiųjų grupėje sidabrą pelnė Kostas Gaigalas su žirgu Velvet, bronzą – Nerijus Šipaila su Charalambos JU.

Varžybose dalyvavo 260 žirgų ir 170 raitelių. Pajėgiausi profesionalai ir mėgėjai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, D. Britanijos ir Norvegijos varžėsi ne tik dėl geriausiųjų vardo, bet ir dėl piniginio prizo.

Pasak Lietuvos žirginio sporto federacijos (LŽSF) prezidento Sigito Paulausko, augantys šalies žirgų sporto pasiekimai leidžia matyti teigiamą ilgalaikę perspektyvą.

„Šiuo metu pagrindinis mūsų tikslas – šalies sportininkams užtikrinti palankias sąlygas ir reikiamą palaikymą, padėsiančius patekti į 2024 m. Paryžiuje vyksiančias vasaros olimpines žaidynes“, – teigia S. Paulauskas.

„Harmony Park“ bazėje Vazgaikiemyje, Prienų rajone, birželio 30 – liepos 3 dienomis vykusiame svarbiausiame šalies žirgų sporto įvykyje taip pat buvo išaiškinti 12 grupių konkūrų čempionai.

Vaikų klasės nugalėtoja tapo Augustė Baužaitė (žirgas I. Parus), jaunių – Ignas Makarauskas (Congratulation), jaunimo – Nojus Chmieliauskas (Chravel).

5 m. žirgų klasės čempionas Justas Gabalis (Gigolo), 6 m. žirgų klasės – Lukas Civinskas (Connor-C), 7 m. žirgų klasės – Nerijus Šipaila (Cracy Daisy).

Nepralenkiamu Poni klasės žirgų užskaitos duetu tapo Jūnė Šapkauskaitė su žirgu Kentas.

I mėgėjų grupėje geriausią rezultatą parodė Saulius Petravičius (Quincy), II mėgėjų grupėje – Dalia Latkauskienė (Cupidon), o III mėgėjų grupėje lyderiavo Robertas Joniškis (Parco).

Svarbi „Atviro Lietuvos konkūrų čempionato“ maršrutų dizainerio rolė šiemet atiteko Marco Behrens iš Vokietijos. Jam asistavo jauniausias mūsų šalyje, vos 22-ejų, tačiau itin perspektyvus maršrutų dizaineris Liudvikas Šalna.

LŽSF yra Tarptautinės žirginio sporto federacijos (FEI) narys, pripažintas kaip vienintelis žirgų sporto valdžios organas Lietuvoje. LŽSF turi teisę kurti ir taikyti šalies žirgų sporto čempionatų, pirmenybių, taurių varžybų ir kitų žirgų sporto varžybų taisykles. Taip pat LŽSF nustato žirgų sporto renginių organizavimo ir vykdymo taisykles.

GALERIJA

  • Paaiškėjo Lietuvos konkūrų čempionai: lyderis titulą išlaikė jau antrus metus iš eilės
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS