Padėjo varžovui, kuris finišą pasiekė greičiau | Diena.lt

PADĖJO VARŽOVUI, KURIS FINIŠĄ PASIEKĖ GREIČIAU

  • 0

„Vadovaujuosi taisykle: pirmiausia – žmogus, o tik po to konkurencija“, – sakė biatlonininkas Vytautas Strolia, lenktynių trasoje ištiesęs pagalbos ranką savo varžovui.

Prestižinė rungtis

Antholce (Italija) surengtas šeštas Tarptautinės biatlono sąjungos (IBU) pasaulio biatlono taurės etapas – paskutinis prieš Pekino olimpines žaidynes.

Prestižinėje 15 km bendro starto rungtyje pirmą kartą per savo karjerą dalyvavęs V.Strolia užėmė 26 vietą (šaudykloje nepataikė šešis kartus).

Šiose varžybose galėjo startuoti tik 30 biatlonininkų, atrinktų pagal bendrą pasaulio taurės varžybų įskaitą (skiriamos 25 vietos) ir pasirodymą 20 km asmeninėse lenktynėse (5 vietos).

V.Strolia – vos trečias Lietuvos biatlonininkas, kovojęs IBU bendro starto varžybose. Diana Rasimovičiūtė jėgas yra išbandžiusi triskart, o Tomas Kaukėnas – dukart.

Padėjo baltarusiui

V.Strolia varžybų transliacijos režisieriaus ir lenktynių apžvalgininkų dėmesį atkreipė kilniu poelgiu trasoje.

V.Strolia – vos trečias Lietuvos biatlonininkas, dalyvavęs IBU bendro starto varžybose.

Pirmame rate Baltarusijos biatlonininkui Antonui Smolskiui atsisegė slidė, kurią besileisdamas nuo kalno lietuvis pakėlė ir perdavė varžovui.

Būtent A.Smolskis praeitą savaitę Rūpoldinge (Vokietija) įvykusiose sprinto varžybose buvo trečias, ketvirtą vietą užėmusį V.Strolią pranokęs vos 1,5 sek.

„Nesureikšminčiau šio epizodo, tiesiog atsidūriau palankioje vietoje ir mačiau, kad A.Smolskiui atsisegė slidė. Man viskas buvo tiesiog labai pakeliui, paduodamas slidę laiko nepraradau. Be to, Antonas – geras mano draugas“, – komentavo V.Strolia.

Prireikė korekcijų

Dalydamasis mintimis apie debiutą bendro starto rungtyje, Lietuvos biatlonininkas apgailestavo dėl netaiklių šūvių gulint.

„Nepavyko išvengti klaidų. Prieš varžybas nebuvo vėjo, bet kai per pagrindines lenktynes susirinkome į pirmą šaudyklą – jis pūstelėjo iš dešinės. Prireikė tam tikrų korekcijų, bet ne visos pasiteisino. Kita vertus, baudų būtų dar daugiau, jei būčiau nieko nekeitęs. Šiek tiek liūdna, bet reikia iš klaidų pasimokyti“, – sakė V.Strolia.

Manoma, kad Antholce, kuris iš pasaulio taurės varžybas organizuojančių miestelių yra aukščiausiai virš jūros lygio, taikliai šaudyti yra sudėtingiausia. Mažiau nei du baudos ratus bendro starto varžybose suko vos du biatlonininkai.

„Nesakyčiau, kad čia išskirtinai sunku šaudyti. Tokiems išbandymams ruošiamės, treniruojamės. Sąlygos visiems vienodos“, – teigė V.Strolia.

Nepataikė ir nugalėtojas

Bendro starto varžybas Antholce laimėjo vokietis Benediktas Dollis, šaudykloje suklydęs tik kartą.

Jis 31,3 sek. pranoko norvegą Johannesą Thingnesą Boe (trys netaiklūs šūviai) ir jo bendražygį Sturlą Holmą Laegreidą (taip pat trys netaiklūs šūviai), atsilikusį 1 min. 28,8 sek.

Lietuvio kolega baltarusis A.Smolskis užėmė 18 vietą (penki netaiklūs šūviai).

Bendroje pasaulio taurės įskaitoje pirmauja prancūzas Quentinas Fillonas Maillet'as (636 taškai). Toliau rikiuojasi kitas Prancūzijos biatlonininkas Emilienas Jacquelinas (501 tšk.), norvegas Tarjei Boe (486 tšk.).

V.Strolia – 26 vietoje (210 tšk.). Klasifikuoti iš viso 94 šaudantys slidininkai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS