Paplūdimio čempionato tinklininkų išbandymai laukė ne tik aikštėje | Diena.lt

PAPLŪDIMIO ČEMPIONATO TINKLININKŲ IŠBANDYMAI LAUKĖ NE TIK AIKŠTĖJE

  • 0

Prie jūros ne juokais įsisiautėjęs vėjas privertė bėgti iš paplūdimio geriausius šalies tinklininkus, bet jie vis tiek pabaigė pirmenybes ir karūnavo naujuosius šalies čempionus.

Siautėjo vėjas

Klaipėdoje finišavęs atvirasis Lietuvos "Top Sport" paplūdimio tinklinio čempionatas jo dalyviams pamėtėjo ne vieną išbandymą – ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų. Melnragės antrajame paplūdimyje Klaipėdos pliažo tinklinio klubo (KBC) įrengtose aikštelėje prasidėjusios pirmenybės dėl ekstremalių oro sąlygų buvo pabaigtos "Kar Kar" poilsio parke. Dėl įsisiautėjusio vėjo dalyviams ir organizatoriams teko kone per valandą pakeisti varžybų lokaciją, tačiau turnyras baigėsi sklandžiai.

Moterų turnyre, kur grūmėsi 25 komandos, Lietuvos čempionių titulą apgynė Ieva Dumbauskaitė ir Gerda Grudzinskaitė (KBC). Jos be didesnio vargo nukeliavo iki pusfinalio, kur ir sulaukė rimčiausio pasipriešinimo. Kovoje dėl vietos finale jos tik po dramatiškos kovos 2:1 palaužė iš Ispanijos atvykusių Marijos Karaliūtės ir Erikos Kliokmanaitės duetą.

Intriguojančiame finale I.Dumbauskaitė ir G.Grudzinskaitė gana užtikrintai 2:0 įrodė pranašumą prieš Moniką Paulikienę ir Urtę Andriukaitytę (Paplūdimio tinklinio akademija / "Auksma") .

Žiūrovų netrūko

"Emocijos nuostabios, nes pavyko apginti čempionių titulą. Antros dienos varžybos buvo perkeltos į parko aikšteles, nes prie jūros vėjas įsisiautėjo ir situacija tapo nekontroliuojama. Finale priešininkės buvo labai stiprios ir rimtos. Dėl visų šių aplinkybių titulas atrodo dar saldesnis", – dėstė G.Grudzinskaitė.

Bronzos medalius iškovojo Skalvė Križanauskaitė ir Ariana Rudkovskaja (Tinklinio mokymo centras), kurios mažajame finale 2:1 įveikė M.Karaliūtę ir E.Kliokmanaitę.

Gausiai susirinkę žiūrovai išvydo ir gražias bei intriguojančias vyrų kovas, kuriose jėgas išbandė net 33 ekipos. Po dramatiško finalo čempionų titulą iškovojo Artūras Vasiljevas ir Robertas Juchnevičius ("Antivis"). Jie, žaisdami kartu, šalies čempionais tapo antrą kartą. Pusfinalyje būsimieji čempionai 2:0 pranoko svečius iš Latvijos Kristapą Punculį ir Arnį Relinį. Kitame pusfinalyje Arnas Rumševičius ir Patrikas Stankevičius (VDU) 2:1 įrodė pranašumą prieš Gilbertą Kerpę ir Liną Petravičių.

Ant pakylos – ir latviai

Permainingame ir įtemptame finale R.Juchnevičius ir A.Vasiljevas 2:1 palaužė A.Rumševičių bei P.Stankevičių ir į viršų kėlė nugalėtojų taurę.

"Emocijų daug ir visos jos – tik geros. Vėjas šiek tiek išlygino komandų jėgas ir gal buvo mažiau to gražaus tinklinio, bet užtat buvo daugiau įtemptų kovų. Žinoma, norėjosi viską užbaigti prie jūros, bet oro nesuvaldysime. Mums titulas tikrai labai svarbus, nes jis parodo, kas yra geriausia pora Lietuvoje", – kalbėjo R.Juchnevičius.

Bronzos medaliai atiteko G.Kerpei ir L.Petravičiui. Jie rungtynėse dėl trečios vietos 2:0 įveikė latvius K.Punculį ir A.Relinį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS