Paralimpinės rinktinės durys vis dar atviros | Diena.lt

PARALIMPINĖS RINKTINĖS DURYS VIS DAR ATVIROS

  • 0

„Prasibrauti į žaidynes labai sunku. Tebelaukiame atsakymų dėl dar kelių sportininkų ir netrukus žinosime visą mūsų rinktinę“, – sakė Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius.

Laukia Paryžius

17-osios paralimpinės žaidynės Paryžiuje vyks rugpjūčio 28–rugsėjo 8 d.

Šiuo metu teisę startuoti jose yra pelnę aštuoni mūsų šalies paralimpiečiai, atstovaujantys keturioms sporto šakoms.

Anksčiausiai bilietą į Prancūzijos sostinę iškovojo šaulė Raimeda Bučinskytė, vėliau – plaukikai Edgaras Matakas ir Gabrielė Čepavičiūtė, dziudo imtynininkas Osvaldas Bareikis.

Šią savaitę prie jų prisijungė lengvaatlečiai Oksana Dobrovolskaja,  Aušra Garunkšnytė, Donatas Dundzys ir Andrius Skuja.

O. Dobrovolskaja, D. Dundzys ir A. Skuja į paralimpiadą pateko pagal Lietuvai skirtą kvotą, kurią lėmė atrankos etapo rezultatai.

A. Garunkšnytė sulaukė vardinio kvietimo.

Karjera: A. Garunkšnytė – pirma Lietuvos moteris, paralimpinėse žaidynėse bėgsianti maratoną (dešinėje – sportininkės varžybų gidas L. Mikalainis). / parateam.lt nuotr.

Reitingų argumentai

Kuriems sportininkams skirti kvotos keliu gautus kelialapius, nusprendė Lietuvos paralimpinio komiteto vykdomasis komitetas.

„Daugiausia palaikymo sulaukė argumentai, kad šaliai turėtų atstovauti aukščiausias vietas pasaulio reitinguose užimantys atletai. Šiuo atveju O. Dobrovolskaja tarp disko metikių savo negalios klasėje – septinta, D. Dundzys tarp rutulio stūmikų – aštuntas, o A. Skuja – devintas“, – komentavo M. Bilius.

2020 m. Tokijo paralimpinėse žaidynėse D. Dundzys užėmė šeštą (rutulio stūmimas) ir septintą (disko metimas) vietas, A. Skuja – septintą (rutulio stūmimas) ir devintą (ieties metimas), disko metikė O. Dobrovolskaja buvo aštunta.

Kai man pranešė džiugią žinią – širdis daužėsi, drebėjo rankos ir kojos. Atrodė, kad sapnuoju.

Šiemet gegužę pasaulio čempionate O. Dobrovolskaja užėmė ketvirtą vietą, D. Dundzys – penktą (rutulio stūmimas) ir aštuntą (disko metimas), A. Skuja – vienuoliktą.

Išbandymai nepalaužė

Jono Žakaičio treniruojama A. Garunkšnytė – pirma Lietuvos moteris, paralimpinėse žaidynėse bėgsianti maratoną.

„Žinojau, kad turiu galimybę, todėl tiesiog toliau nuosekliai vykdžiau treniruočių planą. Kai paskambino M. Bilius ir pranešė džiugią žinią – širdis daužėsi, drebėjo rankos ir kojos... Atrodė, sapnuoju, prašiau, kad kas nors įgnybtų man“, – dalijosi įspūdžiais bėgikė.

Maratonininkė turėjo vykti ir į Tokijo žaidynes, tačiau kelią užkirto sunki trauma.

Pastarieji metai A. Garunkšnytei irgi buvo nelengvi: rudenį Frankfurte ji pasitraukė iš trasos dėl traumos, pavasarį nepavyko finišuoti Rygos maratone.

Vis dėlto stajerė neabejoja, kad Paryžiuje, padedant Linui Mikalainiui, viskas klostysis gerai.

„Kuo sunkiau ką nors gaunu, tuo labiau tai vertinu. Esu nusiteikusi nustebinti, nesvarbu, kiek sunkumų buvo mano kelyje. Svarbiausia, kad atstovausiu Lietuvai, būsiu pasiruošusi padaryti viską, ką galiu“, – kalbėjo A. Garunkšnytė.

GALERIJA

  • Paralimpinės rinktinės durys vis dar atviros
parateam.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS