Paryžiaus olimpiados vadovas sako esantis susitelkęs į žaidynes, o ne į politiką | Diena.lt

PARYŽIAUS OLIMPIADOS VADOVAS SAKO ESANTIS SUSITELKĘS Į ŽAIDYNES, O NE Į POLITIKĄ

Paryžiaus olimpiados vyriausiasis organizatorius Tony Estanguet (Tonis Estangė) antradienį pareiškė, kad savo dėmesį jis sutelkęs į pasirengimą vėliau šį mėnesį prasidedančioms žaidynėms, o ne į Prancūziją apėmusius politinius neramumus.

T. Estanguet buvo paklaustas, ar 2024 metų Paryžiaus olimpinių žaidynių deklaruojamos vertybės ir šūkis – „Plačiai atvertos žaidynės“ – atitinka antiimigracinę ir nacionalistinę „Nacionalinio sambūrio“ (RN), savaitgalį laimėjusio pirmąjį pirmalaikių parlamento rinkimų turą, darbotvarkę.

„Šiuo metu esame baigiamajame etape [...] Noriu, kad gerbtume šį svarbų demokratinį momentą ir liktume savo vietoje, kad prancūzai galėtų mėgautis šiomis žaidynėmis, kurių jie nekantriai laukia“, – sakė jis žurnalistams lankydamasis olimpiniame kaimelyje.

Jis pabrėžė, kad liepos 26–rugpjūčio 11 dienomis vyksiančių olimpinių žaidynių tikslas yra suvienyti žmones.

Žaidynės skirtos „parodyti, kad mūsų šalis gali pademonstruoti pasauliui drąsą ir geriausius dalykus [ir] leisti žmonėms didžiuotis tuo, ką šalis sugeba suorganizuoti. Taip pat norima suvienyti prancūzus“, teigė jis.

„Esame į tai sutelkę dėmesį“, – pridūrė jis.

Marine Le Pen (Marin Le Pen) kraštutinių dešiniųjų partija RN sekmadienį iškovojo triuškinančią pergalę pirmajame rinkimų ture. Lemiamas antrasis turas vyks šį sekmadienį.

Antrą vietą pelnė kairiųjų koalicija, o prezidento Emmanuelio Macrono (Emaniuelio Makrono) centristai liko treti.

Netikėtas E. Macrono sprendimas sušaukti pirmalaikius rinkimus, kaip manoma, nepasiteisino, baiminantis, kad politinis netikrumas gali nustelbti Paryžiaus olimpines žaidynes.

Anot analitikų, labiausiai tikėtina, kad per pirmalaikius rinkimus bus išrinktas vadinamasis „pakabintas“ parlamentas, kur nei viena iš svarbiausių politinių jėgų neturės pakankamos daugumos parlamente. Dėl šios situacijos politinis paralyžius gali tęstis kelis mėnesius.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Matom

Minkštakiau šis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS