Pasaulio čempionas jau pasiilgo smėlynų | Diena.lt

PASAULIO ČEMPIONAS JAU PASIILGO SMĖLYNŲ

  • 0

„Bagis ir miškas – gerai, bet automobilis ir smėlis – dar geriau“, – sakė triskart iš eilės Dakaro ralio prizininkas ir dukart pasaulio ralio reidų čempionas Rokas Baciuška, dalydamasis mintimis apie būsimus startus.

Lenktynininkas iš Tauragės jau netrukus nuo bagio persės į aukščiausią kategorijos T1+ arba „Ultimate“ klasės automobilį.

„Daug laiko ilsėtis nebuvo. Vėl vyksiu į Saudo Arabiją, kur kitą savaitę „Hail Toyota International“ ralyje startuosiu su T1+ klasės automobiliu „Toyota Overdrive“, – atskleidė R. Baciuška.

Pasak sportininko, automobilio pasirinkimą lėmė jo patikimumas.

„Didysis planas – 2025 m. su šiuo automobiliu dalyvauti Dakaro ralyje ir visuose kituose pasaulio čempionato etapuose. Reikės dėl to daug dirbti, ieškoti bendraminčių, kurie patikėtų mano svajone“, – teigė R. Baciuška.

Pirmą kartą prie „Toyota“ vairo R. Baciuška sėdo dar praeitų metų liepą, kai išmėgino savo jėgas „Baja Aragon“ ralyje Ispanijoje.

R. Baciuška varžysis pasaulio ralio reidų čempionato etapuose ir sieks dar vieno čempiono titulo.

„Tuomet pavyko pasirodyti visai neblogai, patekome į dešimtuką, kur buvo daug aukščiausio lygio žvaigždžių. Dėl to žinome, su kuo važiuosime ir kaip. Palinkėkite sėkmės“, – šypsojosi R. Baciuška.

Lietuvos lenktynininkas šiais metais ne tik pratinsis prie „Toyota“ automobilio, bet ir toliau važiuos „Challenger“ klasės bagiu, su kuriuo Dakaro ralyje užėmė trečią vietą.

R. Baciuška varžysis pasaulio ralio reidų čempionato etapuose ir sieks dar vieno čempiono titulo. Taip pat jis ketina dalyvauti kartingo varžybose, todėl R. Baciušką bus galima išvysti ir Lietuvoje.

Šiemet Tarptautinės automobilių sporto federacijos (FIA) pasaulio ralio reidų čempionatą iš viso sudarys penki etapai.

Pirmus įskaitos taškus sportininkai rinko Saudo Arabijoje įvykusiame Dakaro ralyje. Bagių (T3 klasės) lenktynėse trečią vietą užėmęs R. Baciuška į savo sąskaitą įsirašė 68 taškus ir yra antras. Lyderiu tapo amerikietis Mitchellas Guthrie (85 tšk.), trečioje vietoje – brazilas Marcelo Gastaldis (52 tšk.).

Antras etapas numatytas vasario 25–kovo 2 d. Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE), trečias – balandžio 2–7 d. Portugalijoje, ketvirtas – birželio 2–8 d. Argentinoje, penktas – spalio 5–11 d. Maroke.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS