Pasaulio čempionas S. Maslobojevas dėl galimybės sportuoti paaukojo prabangų gyvenimą | Diena.lt

PASAULIO ČEMPIONAS S. MASLOBOJEVAS DĖL GALIMYBĖS SPORTUOTI PAAUKOJO PRABANGŲ GYVENIMĄ

  • 3

Pasaulio kikbokso čempionas Sergejus Maslobojevas neseniai dar kartą išgarsėjo tuo, kad už 15 metų juodo darbo iš premjero Sauliaus Skvernelio dovanų gavo... gertuvę ir diplomą. Sporto profesionalams, žinantiems Sergejaus istoriją ir tai, kiek jis paaukojo dėl sporto, tokia padėka atrodo išties keistai.

Garsus sportininkas ir trijų vaikų tėtis prabilo apie tikrąją sporto kainą savo gyvenime.

Gyventi iš sporto Sergejus galėjo tikrai ne visada. Kikboksas mažai finansuojamas, nėra jokių premijų, todėl Sergejui teko važiuoti dirbti į Norvegiją.  Ten žinomas sportininkas buvo tapęs pastolių montuotoju. Nors, kai merginos klausdavo, ką jis dirba, sakydavo esąs metalo konstrukcijų dizaineris ir architektas.

„Dvylika dienų dirbdavau, devynias dienas būdavau namuose. Kelionė pirmyn atgal būdavo apmokėta, gyvenimas apmokėtas, maistas apmokėtas. Gyvenau prabangiai − senamiestyje, turėjau du automobilius. Buvau kaip ponas, nieko netrūko“, − penktadienio  vakarą LNK laidoje „KK2 penktadienis“pasakos Sergejus.

Vis dėlto jis prisipažįsta: širdyje buvo tuščia... Taigi, sulaukęs pasiūlymo grįžti į ringą, jis sutiko. Tiesa, galvojo, kad sugrįžimas bus tik vienkartinis... Ir nors toji kova buvo pralaimėta, Sergejus sako supratęs, kad sportas – jo gyvenimas ir ateitis.

Laidoje papasakojęs apie iš S. Skvernelio gautos gertuvės istoriją, pasaulio čempionas buvo atviras: tokios dovanos šiek tiek skaudina.

Tačiau kitas žinomas šalies sportininkas, ilgų distancijų bėgikas Aidas Ardzijauskas nė kiek nenustebo. Išskirtines bėgimo akcijas organizuojantis sportininkas už savo gyvenimo pasiekimus iš Vyriausybės rūmų taip pat yra sulaukęs padėkų: trys premjerai jam padovanojo tris vienodas dovanas − laikrodžius.

Nepaisant to, šiuo metu Aidas dalyvauja pačiame didžiausiame savo ištvermės išbandyme: kiekvieną dieną Aidas keliasi ir bėga. Žada, kad apibėgs visą pasaulį.

Pirminė mintis tokia ir buvo, tačiau pandemijos įkalintas namuose sportininkas nepasidavė – jis bėga Lietuvoje, apie 80 kilometrų per dieną, kol kas tik Vilniuje, bet ateityje bėgs ir į kitus miestus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

R

Pinigai reikalyngi buvo keliukui o ne garbiai

Skaitytojas

Kokias čia pasakas seka.net gėda klausyt

Senis

Melagis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS