Pasaulio čempionatas – Rygoje ir Minske ar kitur? | Diena.lt

PASAULIO ČEMPIONATAS – RYGOJE IR MINSKE AR KITUR?

  • 1

Latvija kreipėsi į Tarptautinę ledo ritulio federaciją (IIHF), kad kitąmet numatytas pasaulio čempionatas iš Baltarusijos būtų perkeltas į kitą šalį.

Varžybos turėtų vykti 2021 m. gegužės 19–birželio 6 d. Rygoje ir Minske.

Latvijos sostinėje rungtyniautų B grupės ekipos (Kanados, Suomijos, JAV, Vokietijos, Norvegijos, Italijos, Kazachstano ir šeimininkų latvių), Baltarusijos sostinėje – A grupės komandos (Rusijos, Švedijos, Čekijos, Šveicarijos, Slovakijos, Danijos, Didžiosios Britanijos ir šeimininkų baltarusių).

"Pradedame diskusijas su IIHF, kad Minske organizuojamos varžybos būtų perkeltos kitur", – teigė Latvijos ministras pirmininkas Arturas Krišjanis Karinis.

Latviai nori organizuoti turnyrą, tačiau tikisi rasti kitą partnerį, o ne masinių protestų prieš Aliaksandrą Lukašenką draskomą Baltarusiją.

Jeigu IIHF atsisakys pokyčių, o situacija Minske nesikeis, svarstysime galimybę išvis atšaukti čempionato organizavimą Latvijoje.

"Jeigu IIHF atsisakys pokyčių, o situacija Minske nesikeis, mes svarstysime galimybę išvis atšaukti čempionato organizavimą Latvijoje. Labai sunku įsivaizduoti bendradarbiavimą su Baltarusija po pastaruoju metu šioje šalyje vykstančių dalykų", – tvirtino A.K.Karinis.

Baltarusijos premjeras Romanas Golovčenka atkirto: "Jeigu Latvija atsisakys bendradarbiauti, pasaulio čempionatą surengsime vien savo jėgomis."

Rusijos ledo ritulio federacijos vadovas Vladislavas Tretjakas pareiškė, kad jo šalis pasirengusi perimti šį prestižinį turnyrą, jeigu IIHF nuspręstų jį rengti ne Latvijoje ir Baltarusijoje.

Į tai, kas vyksta Baltarusijoje, jau sureagavo Suomijos ledo ritulio klubas "Jokerit".

Šalies sporto mėgėjai primygtinai ragino Helsinkio komandą atsisakyti Kontinentinės ledo ritulio lygos rungtynių (jos turėjo vykti vakar) su žmonių teises pamynusį diktatorių A.Lukašenką palaikančia Minsko "Dinamo" ekipa. "Jokerit" neatvyko į Baltarusijos sostinę.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Balbieriskyje

SUSIJUSIOS NAUJIENOS