Pasaulio čempionatas: sunkus favoritų startas ir nustebinusi Korėja | Diena.lt

PASAULIO ČEMPIONATAS: SUNKUS FAVORITŲ STARTAS IR NUSTEBINUSI KORĖJA

  • 0

Nursultane (Kazachstanas) pirmadienį startavo pasaulio ledo ritulio čempionato IA grupės turnyras, o jau pirmoji pirmenybių diena žiūrovams padovanojo tris įdomius susitikimus.

Čempionato pirma diena

Jau pačiame pirmame pirmenybių susitikime žiūrovai išvydo pirmąją čempionato staigmeną. Rungtynių favorite laikyta Vengrijos rinktinė ne tik patyrė nesėkmę, tačiau ir buvo sutriuškinta Korėjos rinktinės 5:1. Už šį triumfą Azijos atstovai galėjo būti dėkingi įspūdingai žaidusiam Sang Wook Kimo ir Matto Daltono duetui. Pirmasis dominavo puolime bei pelnė du įvarčius ir atliko du rezultatyvius perdavimus, o natūralizuotas kanadietis sužaidė fantastišką mačą gindamas savo vartus atrėmęs 36 iš 37 varžovų metimų.

Antrose pirmenybių rungtynėse Lietuvos rinktinė metė rimtą iššūkį vieniems iš turnyro favoritų Baltarusijos ledo ritulininkams. Dviem greitais įvarčiais mačą pradėję lietuviai sėkminga rungtynių pradžia šokiravo varžovus, kurie galiausiai sugebėjo išsikapstyti ir persverti rezultatą savo naudai. Nors mačo pabaigoje mūsų šalies atstovai dar bandė pasiųsti rungtynes į pratęsimą, baltarusiams pavyko išlaikyti pergalingą rezultatą 4:3.

Paplušėti turėjo ir kita šio turnyro favoritė Kazachstano rinktinė. Pirmajame kėlinyje visiškai dominavę bei tris įvarčius be atsako pelnę šeimininkai po jo galėjo tikėtis lengvos pergalės, bet dviem įvarčiais antrajame kėlinyje į rungtynes sugrįžę slovėnai dėl pergalės kovėsi iki pat paskutinės mačo akimirkos. Galiausiai ir vėl triumfavo favoritai – Kazachstanas iškovojo minimalią pergalę 3:2.

Kas lauks antrąją turnyro dieną?

Nors šiandien Lietuvos rinktinei pasaulio čempionate – poilsio diena, veiksmo Kazachstano sostinėje tikrai netrūks. Antradienį pasaulio ledo ritulio čempionate bus sužaisti du mačai, po kurių pirmenybėse sėkmingai startavusios rinktinės gali pabėgti nuo savo varžovų, arba padėtis turnyrinėje lentelėje gali apsiversti aukštyn kojomis.

Įtikinama pergale startavusiems Korėjos ledo ritulininkams antrąją turnyro dieną teks susidurti su dar vienu iššūkiu. Azijos atstovai bandys įrodyti, kad triumfas pirmajame ture nebuvo tik atsitiktinumas, o priešingose barikadų pusėse bus nusileisti nepasiruošusi Slovėnijos rinktinė. Kartą jau pralaimėję slovėnai nesėkmės atveju gali labai anksti eliminuoti save iš kovos dėl patekimo į elitinį divizioną, o norėdami įrodyti, kad nurašyti juos dar per anksti, jie privalo įsirašyti pirmuosius taškus į savo sąskaitą.

Tuo tarpu antrajame dienos mače Baltarusijos rinktinė sieks pratęsti savo pergalių seriją kovoje su, kol kas, didžiausiu šio turnyro nusivylimu – Vengrijos rinktine. Pirmajame ture nusileidusi korėjiečiams, šios šalies nacionalinė komanda į šias rungtynes turėtų atvykti su papildoma motyvacija įrodyti, kad nepaisant nesėkmingo starto, ši rinktinė į pirmenybes atvyko ne tik kovoti dėl išlikimo, tačiau ir gali mesti iššūkį stipriausioms šio diviziono rinktinėms. Tuo tarpu su lietuviais jau išsigelbėję baltarusiai norės pademonstruoti, jog pirmojo turo pamokas jie išmoko ir pirmenybėse jie gali rodyti ir solidesnį žaidimą, pergales iškovojant dar iki finalinės rungtynių sirenos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS