Pasaulio čempionate startuojantis J. Bernotas kovoja dėl olimpinio kelialapio | Diena.lt

PASAULIO ČEMPIONATE STARTUOJANTIS J. BERNOTAS KOVOJA DĖL OLIMPINIO KELIALAPIO

  • 0

Antradienį Italijoje, Gardos ežere, tarp 137 buriuotojų prie olimpinių „RS:X“ klasės burlenčių pasaulio čempionato starto linijos stoja ir Lietuvos atstovas Juozas Bernotas. Čia lietuvis varžosi ne tik dėl čempiono titulo, bet ir dėl galimybės iškovoti Lietuvai kelialapį į 2020-ųjų Tokijo olimpines žaidynes.

„Iš 137 dalyvių negaliu išskirti nė vieno konkurento – visi stiprūs. Vis tik tai – pasaulio čempionatas ir visi atvažiuoja varžytis. Visi turi vieną tikslą – pasiekti kuo geresnį rezultatą ir iškovoti kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes. Mes skyrėme nemažai laiko treniruotėms. Oro sąlygos čia, kaip ir daug kur – nenuspėjamos. Tačiau jaučiuosi pasiruošęs ir nusiteikęs gerai“,- prieš startą teigė J.Bernotas, kuris Lietuvai jau yra atstovavęs 2012 m. Londono ir 2016 m. Rio olimpinėse žaidynėse.

Šiame čempionate bus skiriami 8 kelialapiai 8 skirtingų valstybių atstovams. Iš 40 šiame čempionate dalyvaujančių valstybių, 10 kelialapius jau buvo iškovojusios 2018 m. pasaulio čempionate Aarhus. Tarp jų – Kinija, Prancūzija, Didžioji Britanija, Graikija, Izraelis, Italija, Olandija, Norvegija, Lenkija ir Ispanija. Šiame čempionate konkurencija dėl galimybės startuoti Tokijuje vyksta tarp 30 valstybių. Tarp jų – ir Lietuva.

Iš viso „RS:X“ burlenčių atstovams vyrų grupėje į Tokijo olimpiadą bus skirti 25 kelialapiai.

„Burlenčių sportas pasaulyje – be galo populiarus. Tai reiškia, kad šioje sporto šakoje konkurencija labai didelė. J.Bernotas yra tvirtas tiek charakterio atžvilgiu, tiek fiziškai. Jei čempionate papūs stipresni vėjai, tikrai tikimės, kad jis į Tokijo olimpiadą galės patekti“,- teigė Lietuvos buriuotojų sąjungos prezidentas Naglis Nasvytis.

Pasaulio čempionatas Italijoje, Gardos ežere, vyks rugsėjo 24-28 dienomis. Naujienas ir rezultatus galima sekti čia.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS