Pasaulio kartingo čempionate – du lietuviai | Diena.lt

PASAULIO KARTINGO ČEMPIONATE – DU LIETUVIAI

  • 0

Artėjantį savaitgalį, rugsėjo 23-ią dieną, Švedijos Kristiandstadto mieste vyks CIK-FIA Pasaulio kartingo čempionato lenktynės, jose dalyvaus ir du Lietuvos sportininkai. Gustas Grinbergas varžysis su „OK“ klasės technika, o Kajus Šikšnelis Švedijoje lenktyniaus su „OK-Junior“ technika.

CIK-FIA Pasaulio kartingo čempionate skirtingų amžiaus grupių lenktynininkai varžosi su „OK“ ir „OK-Junior“ klasių technika. Tai pasaulinės klasės technika. Šį tą čia ir pasako pats „OK“ ir OK Junior“ klasių pavadinimas. „OK“ – tai Original karting (autentiškas, tikras kartingas – vert.) santrumpa. Tai greita, technologiška technika, tačiau joje galima pastebėti nemažai grįžimo prie ištakų ženklų.

Su šios klasės technika sportininkai lenktyniauja ir nacionaliniame Lietuvos kartingo čempionate. Dar prieš šių metų sezoną buvo nutarta penkis metus nedaryti jokių pakitimų šalies čempionato varžybose skirstant tarptautines kartingų kategorijas – „Mini 60“, „OK“. „OK-Junior“ ir „KZ2“. Tokį sprendimą Lietuvos kartingo federacija priėmė pirmoji  Baltijos šalyse. Ir ši orientacija į tarptautines klases yra ilgalaikės Lietuvos kartingo federacijos strategijos dalis. Tai pasiteisina – „OK“ ir „OK-Junior“ klasėse Lietuvos čempionate šiais metais važiavo rekordinis dalyvių skaičius, tad labai tikėtina, kad jau netolimoje ateityje pasaulinio lygio varžybose pamatysime dar daugiau lietuvių.

Tuo tarpu lenktynėse Švedijoje mūsų sportininkų laukia milžiniška konkurencija. Štai „OK“ klasėje varžysis 110 sportininkų, o „OK-Junior“ klasėje – 117 dalyvių. Ir visi jie – su didele patirtimi ir aukštomis ambicijomis. Tačiau tokie patys yra ir sportininkai iš Lietuvos – Gustas Grinbergas bei Kajus Šikšnelis.  Kartingo lenktynininkai iš Lietuvos – greiti ir konkurencingi sportininkai. Nors Europos ar Pasaulio čempionatuose lietuvių dalyvauja palyginti nedaug, tačiau konkurentai juos jau puikiai žino.

GALERIJA

  • Pasaulio kartingo čempionate – du lietuviai
  • Pasaulio kartingo čempionate – du lietuviai
  • Pasaulio kartingo čempionate – du lietuviai
  • Pasaulio kartingo čempionate – du lietuviai
Asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS