Pasaulio ledo ritulio metraštis – su skambiais Lietuvos akcentais | Diena.lt

PASAULIO LEDO RITULIO METRAŠTIS – SU SKAMBIAIS LIETUVOS AKCENTAIS

  • 0

Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) kongrese išrinktos 2023 m. pasaulio čempionatų šeimininkės, tarp jų yra ir Lietuva.

Rungtyniaus Kaune

Asociacija „Hockey Lietuva“ buvo pateikusi paraiškas net trims ateinančių metų pasaulio čempionatams: Kaunas pretendavo rengti pasaulio jaunimo (iki 20 metų) vaikinų ir moterų varžybas, Elektrėnai – jaunių (iki 18 metų) vaikinų turnyrą.

Lietuvai patikėtas pasaulio jaunimo (iki 20 metų) vaikinų II A diviziono čempionatas. Dėl jo mūsų šalis konkuravo su Didžiąja Britanija.

Būsimos varžybos numatytos 2023 m. gruodžio 11–17 d. naujuose Kauno ledo rūmuose. Lietuvos ledo ritulininkų varžovai bus Didžiosios Britanijos, Ispanijos ir Rumunijos sportininkai bei dvi stipriausios II B diviziono komandos.

Pasaulio moterų ledo ritulio čempionato kartu su Lietuva siekė Estija ir Rumunija. Varžybos vyks 2023 m. balandžio 3–9 d. Rumunijoje, Brašovo mieste. Šiemet III A diviziono sidabro medalius iškovojusi Lietuvos rinktinė rungtyniaus su ukrainietėmis, estėmis, rumunėmis, bulgarėmis ir Honkongo atstovėmis.

Jaunių (iki 18 metų) pasaulio čempionato II A diviziono turnyras bus surengtas 2023 m. balandžio 16–22 d. Belgrade (Serbija). Mūsiškiai išmėgins jėgas su bendraamžiais iš Didžiosios Britanijos, Rumunijos, Kroatijos, Serbijos ir Ispanijos.

2023 m. Kaune vyks pasaulio jaunimo (iki 20 metų) vaikinų II A diviziono čempionatas.

Naujas iššūkis

Pasaulio čempionato I A diviziono varžybose dalyvausianti Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė kitąmet pavasarį vyks į Notingamo miestą Didžiojoje Britanijoje.

Varžovų gretose – britai, italai, lenkai, rumunai ir Pietų Korėjos ledo ritulininkai.

Dvi stipriausios I A diviziono komandos iškovos kelialapius į elito divizioną, o silpniausia rinktinė bus priversta leistis žemyn į I B divizioną.

Šiemet mūsiškiai iškovojo I A diviziono bronzos medalius.

2023 m. elito diviziono čempionatas numatytas gegužės 12–28 d. Latvijoje ir Suomijoje.

Rygoje žais Latvijos, Kanados, JAV, Šveicarijos, Slovakijos, Norvegijos, Kazachstano ir Slovėnijos ekipos, Tamperėje – Suomijos, Švedijos, Čekijos, Vokietijos, Danijos, Prancūzijos, Austrijos ir Vengrijos komandos.

Keliavo ir teisėjai

2021–2022 m. sezonas įsimintinas ne tik dėl istorinių Lietuvos vyrų ir moterų rinktinių pasiekimų – pasižymėjo ir Lietuvos ledo ritulio arbitrai.

Pasaulio jaunių, jaunimo ir suaugusiųjų I, II ir III divizionų čempionatuose dirbo Vladislovas Rudzinskas, Laurynas Stepankevičius, Ramunė Maleckienė, Vitalijus Sevrukas.

Aleksejus Saščenkovas teisėjavo net dviejuose pasaulio čempionatuose: jaunimo II A diviziono Rumunijoje ir jaunių II A diviziono Estijoje.

Asociacijos „Hockey Lietuva“ teisėjų vadovas Tomas Lauksėdis atskleidė, kad daugiau galimybių padirbėti pasaulio čempionatuose Lietuvos arbitrams suteikė vyrų ledo ritulio rinktinės gerėjančios pozicijos IIHF reitingų lentelėje.

„Kuo aukštesnė nacionalinės rinktinės vieta, tuo didesnė kvota šalies teisėjams vykti į pasaulio čempionatus ar IIHF organizuojamus tarptautinius turnyrus“, – teigė T.Lauksėdis.

Pakvietė latviai

Šį sezoną geriausiais Lietuvos ledo ritulio teisėjais pripažinti L.Stepankevičius, Benas Jakšys, Karolis Janušauskas ir A.Saščenkovas.

Lietuvos arbitrai skatinami ir galimybe padirbėti Latvijoje, aukščiausiosios ir antrosios lygų čempionatuose.

Anot T.Lauksėdžio, mūsų arbitrai ne tik įgijo svarbios patirties, tačiau ir įrodė, kad jų kvalifikacija atitinka kaimynų aukšto lygio ledo ritulio reikalavimus.

„Džiaugiamės, kad keli mūsų teisėjai pakviesti nuolat dirbti Latvijos čempionate“, – pabrėžė T.Lauksėdis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS