Pasaulio taurės tvarkaraštį koreguoja vėjas, ne visi lietuviai spėjo patekti į finalą | Diena.lt

PASAULIO TAURĖS TVARKARAŠTĮ KOREGUOJA VĖJAS, NE VISI LIETUVIAI SPĖJO PATEKTI Į FINALĄ

  • 0

Kaimyninėje Lenkijoje vyksiančių pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo taurės varžybų tvarkaraštį penktadienį koregavo oro sąlygos. Poznanėje vykstančiose varžybose antrą varžybų dieną startavo dvi Lietuvos įgulos.

Dviviečių 500 m varžybose kvalifikacijos ir pusfinalio barjerus sėkmingai įveikė Mindaugo Maldonio ir Andrejaus Olijniko irkluojama baidarė, praneša šalies baidarių ir kanojų irklavimo federacija.

Kvalifikacijoje lietuviai nuotolį įveikė per 1 min. 34,11 sek. ir savo plaukime užėmė 3 vietą.

Pusfinalyje M. Maldonis ir A. Olijnikas rezultatą pagerino beveik 2 sek. ir distanciją įveikę per 1 min. 31,34 sek. savo plaukime užėmė 2 vietą.

Į sekmadienį vyksiantį finalą tarp devynių geriausių pateko trys greičiausios pusfinalio baidarės.

Vienviečių baidarių 200 m varžybose sėkmingai startavo Artūras Seja.

Distanciją per 36,06 sek. įveikęs A. Seja laimėjo vieną iš keturių kvalifikacinių plaukimų.

2018 m. šios distancijos pasaulio ir Europos vicečempiono laikas buvo geriausias tarp visų 30-ies rungties dalyvių. Vienviečių baidarių pusfinalis buvo numatytas penktadienio popietę, tačiau dėl stiprių vėjo gūsių buvo nukeltas ir vyks šeštadienį.

Oro sąlygos koregavo ir kitų šeštadienį turėjusių vykti plaukimų tvarkaraštį. Į sekmadienį perkeltas dviviečių kanojų 500 m finalas, kuriame startuos Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas. Lietuvos dvivietė užtikrintai laimėjo ketvirtadienį vykusį kvalifikacinį plaukimą ir užsitikrino tiesioginį kelialapį į finalą.

Dėl nepalankaus oro buvo atšaukti visi šeštadienį turėję vykti B ir C finalai. Baidarių keturviečių 500 m B finale turėjo dalyvauti Aurimas Lankas, Edvinas Ramanauskas, Ignas Navakauskas ir Simonas Maldonis.

Vienviečių baidarių 1000 m rungties C finale būtų startavęs Ričardas Nekriošius. Jiems varžybos jau baigėsi.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS