Pasaulio universiadai ir kitiems sezono startams lengvaatlečiai ruošiasi Palangoje | Diena.lt

PASAULIO UNIVERSIADAI IR KITIEMS SEZONO STARTAMS LENGVAATLEČIAI RUOŠIASI PALANGOJE

  • 0

"Kauno maratono klubo" ir Lietuvos rinktinės nariai artėjančiam Europos komandiniam čempionatui, pasaulio studentų universiadai ir kitiems svarbiems startams ruošiasi treniruočių stovykloje Palangoje.

Olimpietė ir "Kauno maratono klubo" trenerė Inga Juodeškienė tikina, kad šios stovyklos metu bus padėtas sportininkų bendrojo pasiruošimo pagrindas, nuo kurio priklausys jų sezono rezultatai.

"Treniruotės vyksta du kartus per dieną, o tai po žiemos sezono, sportininkams yra nemažas krūvis. Nors kiekvienas treniruojasi pagal savo sporto šaką ir galimybes, bet didžiausias dėmesys yra teikiamas bendram fiziniam pasiruošimui ir sportininkų ištvermei didinti. Šioje stovykloje tarsi sukuriamas pagrindas visam sezonui, o treniruotėse prieš varžybas jau yra šlifuojamos detalės, dirbama dėl geresnio rezultato", - apie stovyklą ir jos tikslą pasakojo I. Juodeškienė.

Pasak pranešimo, Palangoje šiuo metu treniruojasi keturi "Kauno maratono klubo" sportininkai - Eva Misiūnaitė, Lukas Gaudutis, Mantas Šilkauskas ir Rokas Pacevičius.

Puikiai pasirodžiusi žiemos sezono metu, tapusi Lietuvos čempionato ir LAF taurės varžybų 400 metrų rungčių nugalėtoja E. Misiūnaitė tiki, kad ši treniruočių stovykla padės geriau pasiruošti didžiausiems vasaros startams - Pasaulio studentų universiadai ir Europos komandiniam čempionatui.

"Stovykloje daug ir įtemptai sportuojame, reikia laiko priprasti prie didesnio krūvio, tad laisvu laiku dažniausiai tiesiog ramiai ilsimės. Smagu, kad treniruotės pagaliau persikelia iš maniežo patalpų į lauką. Grynas, joduotas nuo jūros, parkų ir miškų oras padeda lengviau sportuoti. Nuotaiką kiek gadina lietus ir šaltas oras, bet tinkamai apsirengus galima puikiai pasiruošti artėjančioms varžyboms", - sakė E. Misiūnaitė.

Du sezonus dėl traumos praleidęs sprinteris Lukas Gaudutis džiaugiasi, kad pagaliau gali vėl treniruotis ir ruoštis varžyboms.

"Ši stovykla man yra pirmoji po patirtos traumos, bet ganėtinai sėkminga. Dar stovyklai nesibaigiant pasiekiau ir net pagerinau savo rezultatus, kuriuos pasiekdavau prieš traumą. Tikiuosi, kad pavyks išvengti naujų traumų, nepaslysti bėgant ir šį sezoną spėsiu pasiruošti startams Universiadoje ir Europos komandiniame čempionate", - svarstė "Kauno maratono klubo" sportininkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS