Paskelbtas Lietuvos rankinio rinktinės išplėstinis žaidėjų sąrašas | Diena.lt

PASKELBTAS LIETUVOS RANKINIO RINKTINĖS IŠPLĖSTINIS ŽAIDĖJŲ SĄRAŠAS

  • 0

Birželio mėnesį Lietuvos vyrų rankinio rinktinės laukia svarbios 2020-ųjų metų Europos čempionato atrankos rungtynės su Prancūzija ir vyriausiasis rinktinės treneris Mindaugas Andriuška jau paskelbė išplėstinį į rinktinę kviečiamų žaidėjų sąrašą. Birželio 13 dieną lietuviai namuose priims tituluotuosius prancūzus, o birželio 16 dieną išvykoje susigrums su Portugalijos rinktine.

Laukiama visų lyderių

Vienas kertinių Lietuvos rinktinės žaidėjų Jonas Truchanovičius patyrė traumą rungtynių Rumunijoje metu ir negalėjo padėti mūsų šalies nacionalinei komandai atsakomosiose rungtynėse Klaipėdoje. Praėjusį sezoną Čempionų lygoje triumfavęs lietuvis vis dėlto, turėtų būti atsigavęs po traumos birželio mėnesį vyksiančių rungtynių metu ir tikimybė išvysti jį rungtyniaujantį Klaipėdoje labai didelė.

Rinktinei turėtų padėti ir praėjusias dvejas rungtynes su Rumunija praleidęs Gerdas Babarskas. Aukščiausioje Prancūzijos lygoje rungtyniaujantis pusiau kraštas buvo vienas naudingiausių komandos žaidėjų pirmosiose dvejose rungtynėse su Prancūzija ir Portugalija dar 2018-ųjų metų rudenį. Jeigu ir G.Babarskas, ir J.Truchanovičius galės padėti mūsų šalies rinktinei tai bus pirmas kartas, kai abu šie Prancūzijoje rungtyniaujantys lietuviai kartu vilkės Lietuvos rinktinės marškinėliais. Paskutinį kartą abu šiuos pusiau kraštus mūsų rinktinėje matėme lemiamų pasaulio čempionato atrankos kovų su Islandija metu.

Aidenas Malašinskas, kuris kol kas žaidė trejuose iš keturių šios atrankos rungtynių, šiuo metu nerungtyniauja Ukrainos pirmenybėse „Motor“ ekipoje, tačiau panašu, jog rungtynėms su Prancūzija ir Portugalija pagrindinis Lietuvos rinktinės įžaidėjas turėtų būti pasiruošęs. Kol kas per trejas sužaistas rungtynes šioje atrankoje A.Malašinskas jau pelnė 14 įvarčių, iš jų net 9 į portugalų vartus.

Šansas jaunimui

Į Lietuvos rinktinės išplėstinį sąrašą itraukti trys 1998 metų gimimo rankininkai. Vilniaus VHC „Šviesos“ klube rungtyniaujantis Karolis Antanavičius jau ne pirmą kartą yra pastebimas rinktinės trenerių, tačiau išbėgti į aikštę su Lietuvos vyrų rinktinės marškinėliais šiam uteniškiui dar nėra tekę.

Tuo tarpu Alytaus „Varsos – Stronglaso“ garbę ginantis Nedas Buronko ir Kauno „Ąžuole – KTU“ Deividas Jovaišas prie rinktinės stovyklos prisijungti kviečiami pirmą kartą. D.Jovaišui šiuo metu klubinis sezonas su Kauno ekipa jau yra baigtas ir neoficialiais duomenimis garliavietis nuo kito sezono turėtų persikelti į vieną iš Norvegijos komandų, o N.Buronko šiuo metu su Alytaus klubu dar kaunasi dėl Lietuvos rankinio lygos bronzos.

Iš vyriausiojo trenerio M.Andriuškos į rinktinę kviestų žaidėjų atsisakė atvykti tik Benas Petreikis. B.Petreikis šiuo metu kartu su dar dviem lietuviais Viliumi Rašimu bei Mindaugu Dumčium rungtyniauja antroje Vokietijos lygoje „EHV AUE“ klube.

Gali užtekti ir vienos pergalės

Šiuo metu Lietuvos rinktinė 6-ojoje grupėje su dviem taškais dalinasi 3-4 vietas su Rumunijos nacionaline ekipa. Norint pakilti iki antrosios pozicijos, kuri garantuoja patekimą į Europos čempionatą, Lietuvai reiktų laimėti abejas rungtynes.

Vis dėlto, tam, jog prasibrautų tarp stipriausių Senojo žemyno rinktinių lietuvaičiams gali užtekti ir vienos pergalės. Į Europos pirmenybes viso pateks keturios geriausios trečiosios visų grupių rinktinės. Nors situacija visose Europos čempionato grupėse dar labai komplikuota, tačiau variantų patekti iškovojus vieną pergalę per dvi likusias rungtynes dar yra gana daug.

Į treniruočių stovyklą Klaipėdoje Lietuvos rinktinė rinksis jau birželio 8 dieną. Būtent uostamiestyje esančioje Klaipėdos "Švyturio" arenoje Lietuvos rinktinė birželio 13 dieną žais paskutines namų rungtynes su Prancūzijos rankininkais.

Į Lietuvos rinktinę kviečiamų žaidėjų sąrašas

Vardas, pavardė

Pozicija

Gimimo data

Klubas

Giedrius Morkūnas

Vartininkas

1988

„Cocks“ FIN

Vilius Rašimas

Vartininkas

1989

„EHF Aue“, GER

Lukas Gurskis

Vartininkas

1997

„Granitas-Karys“ LTU

Skirmantas Plėta

Kairys kraštas

1989

„Les Vikings de Caen“ FRA

Mindaugas Urbonas

Kairys kraštas

1991

„HC Spartak“, RUS

Laurynas Palevičius

Dešinys kraštas

1990

“A.E.K Athens HC”, GRE

Vaidotas Grosas

Pusiau kraštas

1983

„Istres Provence“, FRA

Povilas Babarskas

Pusiau kraštas

1988

„Bregenz handball“, GER

Jonas Truchanovičius

Kairys p. kraštas

1993

„Montpeller“ FRA

Gerdas Babarskas

Kairys p.kraštas

1994

„Chambery Savoje Mont Blanch handball“, FRA

Aidenas Malašinskas

Centras

1986

„Motor“ Zaporožė, UKR

Rolandas Bernatonis

Kairys p. kraštas

1987

„Egger“, HUN

Mindaugas Tarcijonas

Linija

1984

„Gwardia Opole“, POL

Tadas Stankevičius

Linija

1990

„Dicken“, FIN

Mindaugas Dumčius

Dešinys p. kraštas

1995

„EHV Aue“ GER

Gabrielius Virbauskas

Dešinys p. kraštas

1997

„Dragūnas“ Klaipėda, LTU

Valdas Drabavičius

Dešinys kraštas

1991

VHC‘‘Šviesa“, LTU

Lukas Simėnas

Kairys p.kraštas

1996

„Dragūnas“ Klaipėda, LTU

Lukas Juškėnas

Centras

1996

„Dragūnas“ Klaipėda, LTU

Karolis Antanavičius

Kairys p. kraštas

1998

VHC „Šviesa“, LTU

Deividas Jovaišas

Kairys kraštas

1998

„Ąžuolas-KTU“ Kaunas, LTU

Nedas Buronko

Dešinys kraštas

1998

„Varsa-Stronglasas“Alytus, LTU

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS