Paskelbti kiokušin karatė metų geriausieji | Diena.lt

PASKELBTI KIOKUŠIN KARATĖ METŲ GERIAUSIEJI

  • 0

Lietuvos kiokušin karatė federacijos (LKKF) išrinkti geriausi 2020 metų sportininkai ir treneriai džiaugiasi pernai spėję išbandyti jėgas bent minimaliame kiekyje varžybų bei tikisi daugiau sportinių iššūkių 2021-aisiais.

Geriausio metų kovotojo vardas atiteko Eventui Gužauskui iš Žemaitijos regione veikiančio klubo „Shodan“. Vladimiro Silvaško ir Luko Kubiliaus auklėtinis 2020-aisiais tapo vieninteliu lietuviu vyru, spėjusiu savo laimėjimų sąrašą papildyti Europos čempiono titulu – laimėjo Belgijoje vykusį pilno kontakto karatė klubų čempionatą.

„Įvertinimas – malonus, smagu, kad buvau pripažintas geriausiu metų kovotoju. Tik gaila, kad kovų ir pergalių pernai buvo labai mažai. Kita vertus, verta džiaugtis, kad iš viso spėjau kažkur jėgas išbandyti, – nusišypsojo E.Gužauskas. – Tikiuosi, kad 2021-ieji bus kitokie. Jau savaitgalį vyks Lietuvos čempionatas, vėliau, tikiu, įvyks Europos čempionatas, tikimės dalyvauti ir pasaulio čempionate Japonijoje, dėl kurio kol kas yra daug nežinios.“

E.Gažauskas per savo karjerą jau spėjo iškovoti ne vieną skambų titulą. Jis yra daugkartinis Europos ir Lietuvos čempionas.

Tarp moterų geriausia pripažinta Brigita Gustaitytė iš Vilniaus „Budoros“ (treneris – Donatas Imbras). Sostinės atstovė Belgijoje taip pat tapo nugalėtoja, o prie šio titulo dar pridėjo ir 2020-ųjų Lietuvos čempionės vardą.

„Tik pamačiusi visas nominuotas sportininkes ir perskaičiusi savo pristatymą, supratau, kad pernai laimėjau visas varžybas, kuriose dalyvavau! Džiaugiuosi, kad esu už tai įvertinta“, – sakė sportininkė.

B.Gustaitytė yra tapusi KWU organizacijos pasaulio čempione, ne kartą iškovojusi prizines vietas Europos čempionatuose.

Geriausio metų trenerio vardą šį kartą pelnė V.Silvaško (Akmėnes „Energija“), o produktyviausio – Paulius Klapatauskas (Vilniaus „Saulės ženklas“).

V.Silvaško 2020-aisiais, be E.Gužausko, galėjo didžiuotis ir kito savo auklėtinio, kylančios kiokušin karatė žvagždės Pauliaus Žimanto laimėjimais. Belgijoje jaunasis kovotojas tapo Europos vicečempionu, o metų pabaigoje visus nudžiugino pergale parodomajame turnyre Lenkijoje prieš vieną stipriausių pasaulio kovotojų Maciejų Mazurą.

„Toks įvertinimas parodo, kad ir treneris, ir sportininkai gerai atliko savo darbą, – sakė patyręs karatė meistras. – Tai yra abipusis nuopelnas. Visada malonu, kai tavo darbas yra pastebimas ir įvertinamas kitų.“

Treneris teigė, kad 2020-ieji kiokušin karatė kovotojams, kaip ir visai žmonijai, buvo sunkūs.

„Labai gerai, kad LKKF taryba visus užvedė nenuleisti rankų, skatino prisitaikyti prie padėties, perkelti veiklą į virtualią erdvę. Sąlygos buvo sunkios, bet rezultatai rodo, kad mums pavyko išlaikyti bendruomenę susitelkusią, o sportininkai išliko geros sportinės formos, – kalbėjo V.Silvaško. – Man pernai, be abejo, labiausiai įsiminė du turnyrai. Belgijoje finale tarpusavyje susitiko du mano auklėtiniai, o metų pabaigoje Lenkijoje P.Žimantas nugalėjo pasaulio vicečempioną M.Mazurą. Tai buvo tikrai ypatingos akimirkos.“

V.Silvaško per savo ilgametę karjerą yra išugdęs daug aukščiausio lygio kovotojų, tarp kurių, be E.Gužausko ir P.Žimanto, ypatingais laimėjimais išsiskiria Ona Jomantaitė, Donatas Imbras ir L.Kubilius.

Vieno geriausių visų laikų Lietuvos kovotojų P. Klapatausko auklėtiniai 2020-aisiais puikiais laimėjimais džiaugėsi 5 kartus. Rūta Brazdžionytė Belgijoje taip pat tapo čempione, Orestas Abazorius – 3 vietos laimėtoju, o Gerda Pekarskaitė, Juras Sokolovas ir Stasys Vincevičius – Lietuvos čempionais.

„Metai buvo labai dviprasmiški. Per daugybę nuoseklaus darbo metų pavyko išugdyti grupę aukšto meistriškumo sportininkų, kurie gali pasiekti tikrai daug. Deja, didžiosios dalies galimybių parodyti savo sugebėjimus pernai netekome. Labai apmaudu, kad sportininkai, galėję ne tik dalyvauti varžybose, bet ir siekti aukščiausių vietų tarptautinėje arenoje, negalėjo to padaryti. Kiek spėjome, tiek spėjome. Įvertinimas malonus, šį tą gero tikrai nuveikėme, bet galėjome daug daugiau“, – apie savo 2020-uosius pasakojo P.Klapatauskas.

Treneris tikisi, kad 2021-aisiais jo auklėtiniams pavyks atsiskleisti geriau.

„Visi žmonės nori sportuoti, bet darbas vyksta daugiausia „Zoom“ platformoje, – kalbėjo PKlapatauskas. – Gerai, kad aukšto meistriškumo sportininkai turi galimybė dalyvauti tikrose treniruotėse. Visi nori varžybų, tikimės, kad 2021-aisiais jų bus gerokai daugiau.“

2019 metų geriausiųjų titulus buvo pelnę pasaulio absoliučios svorio kategorijos vičempionė Inga Mikštaitė ir Europos čempionas Edgardas Sečinskis, metų geriausio trenerio – Gediminas Varkala, o produktyviausio – taip pat P.Klapatauskas.

Kiokušin karatė gerbėjai aukščiausio lygio šalies kovotojus galės išvysti jau vasario 13 d., kai Kėdainių arenoje bus surengtas 2021 m. Lietuvos čempionatas.

GALERIJA

  • Brigita Gustaitytė
  • Paulius Klapatauskas
  • Vladimiras Silvaško
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS