Penkiakovininkas J. Kinderis iškopė į pasaulio čempionato finalą | Diena.lt

PENKIAKOVININKAS J. KINDERIS IŠKOPĖ Į PASAULIO ČEMPIONATO FINALĄ

  • 0

Budapešte (Vengrija) vykstančio pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionato vyrų varžybų atrankos barjerą įveikė Justinas Kinderis, o Dovyda Vaivada liko už atranką įveikusiųjų brūkšnio.

J. Kinderis atrankos C grupėje surinko 1131 tašką ir užėmė antrąją vietą. Geriau sekėsi tik prancūzui Valentinui Belaud, sukaupusiam 1133 taškus.

A grupėje D. Vaivada pelnė 1112 taškų, pasidalino 11-12 vietas, tačiau to neužteko, kad kaunietis patektų tarp 36 finalininkų. D. Vaivados rezultatas tarp 88 sportininkų buvo 38-as.

Vyrų finalo fechtavimosi pagrindinis etapas vyks penktadienį, o kitos rungtys - šeštadienį.

Penktadienį savo kovas moterų finale užbaigs Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir Gintarė Venčkauskaitė-Juškienė. Mišrioje estafetėje sekmadienį dalyvaus Aurelija Tamašauskaitė ir D. Vaivada).

Pasaulio čempionate sportininkai kovoja ne tik dėl pajėgiausių planetos penkiakovininkų titulų, bet ir tęsia kovą dėl olimpinių kelialapių. Juos pelnys po tris geriausius asmeninių varžybų dalyvius.

Lietuvos rinktinėje teisę 2020 metais dalyvauti Tokijo olimpinėse žaidynėse jau pelnė L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė, G. Venčkauskaitė-Juškienė ir J. Kinderis.

Lietuvos penkiakovininkai pasaulio čempionų titulus asmeninėje įskaitoje iškovojo penkis kartus. 2000 ir 2004 metais tai padarė Andrejus Zadneprovskis, 2006 metais - Edvinas Krungolcas, o 2013 metais - L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir J. Kinderis. Paskutinį kartą ant prizininkų pakylos pasaulio čempionate mūsiškiai užkopė 2017 metais, kai J. Kinderis iškovojo bronzos medalį.

Planetos pirmenybės - baigiamosios elitinės 2019 metų šiuolaikinės penkiakovės varžybos, kurių metu lietuviai sieks papildyti iškovotų titulų skaičių. L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė šiemet tapo Europos čempione ir pasaulio taurės laimėtoja, su G. Venčkauskaite-Juškiene ir I. Serapinaite užėmė trečiąją vietą Europos čempionato komandų įskaitoje, o pasaulio taurės mišrių estafečių varžybose G. Venčkauskaitė-Juškienė su J. Kinderiu taip pat džiaugėsi bronzos medaliais.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS