Penkiakovininkė G. Venčkauskaitė-Juškienė pasaulio čempionate užėmė aštuntąją vietą | Diena.lt

PENKIAKOVININKĖ G. VENČKAUSKAITĖ-JUŠKIENĖ PASAULIO ČEMPIONATE UŽĖMĖ AŠTUNTĄJĄ VIETĄ

  • 0

Vengrijoje vykstančio pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionato moterų varžybose penktadienį Lietuvos atstovė Gintarė Venčkauskaitė-Juškienė užėmė aštuntąją vietą, o Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė iš varžybų pasitraukė po fechtavimosi rungties.

Olimpinį kelialapį savo kišenėje jau turinti L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė fechtavimosi pagrindiniame etape laimėjo 15 kovų iš 35 (190 tšk.), galimybės kovoti dėl aukščiausių vietų liko tik teorinės, todėl buvo nuspręsta pasaugoti prieš metus operuotą koją neapkraunant jos trečią dieną iš eilės.

Taip atstovauti Lietuvai finale liko tik G. Venčkauskaitė-Juškienė. Fechtavimosi pagrindiniame etape ji iškovojo 13 pergalių (178 tšk.) ir buvo 32-a. Papildomame fechtavimosi etape kaunietė pralaimėjo šveicarei Annai Jurt ir savo taškų sąskaitos nepapildė.

Plaukimo rungtyje Lietuvos penkiakovininkė distancijoje užtruko 2 min. 15,11 sek. (280 tšk.) ir užėmė 17-ąją vietą.

Jodama žigu Avatar, G. Venčkauskaitė-Juškienė suklydo tik įveikdama priešpaskutinę kliūtį ir pelnė 293 taškus iš 300 galimų.

Po dviejų rungčių mūsiškė turėjo 751 tašką ir užėmė 25-ąją vietą.

Bėgdama ir šaudydama G. Venčkauskaitė-Juškienė įrodė, kad šioje rungtyje jai prilygti labai sunku. Kaunietė distanciją įveikė per 12 min. 1,92 sek. (579 tšk.) ir tapo rungties nugalėtoja.

Bendrojoje įskaitoje tai leido Lietuvos sportininkei pakilti net į aštuntąją vietą. Iš viso finale G. Venčkauskaitė-Juškienė surinko 1330 taškų.

Pasaulio čempione tapo baltarusė Volha Silkina (1368 tšk.), vicečempione - italė Elena Micheli (1357 tšk.), o bronzos medaliu džiaugėsi britė Kate French (1357 tšk.).

Šeštadienį pasaulio čempionate vyks vyrų varžybų finalas, kuriame dalyvaus Justinas Kinderis.

GALERIJA

  • Gintarė Venčkauskaitė-Juškienė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS