Pergalės namuose sieksiantis R. Kančys Kauną lygino su Berlynu: trasa čia dar lygesnė | Diena.lt

PERGALĖS NAMUOSE SIEKSIANTIS R. KANČYS KAUNĄ LYGINO SU BERLYNU: TRASA ČIA DAR LYGESNĖ

  • 1

„Norisi antros žvaigždutės“, - į „Olimpinės svajonės link“ logotipą pirštu beda maratonininkas Remigijus Kančys.

Prieš penkerius metus Vilniuje maratoną greičiausiai įveikęs lengvaatletis birželio 9 dieną Kauno maratone norėtų nušauti tris zuikius - antrą kartą karjeroje laimėti maratoną, pagerinti trasos rekordą bei įvykdyti pasaulio čempionato normatyvą.

Vos prieš dvi savaites maratono vasarą kauniečio planuose nebuvo. Gegužės 5 dieną R. Kančys 42,195 km distanciją bandė įveikti Prahoje (Čekija), tačiau iš varžybų pasitraukė po 27 km.

„Bėgau Prahoje ir pagalvojau, kodėl nebėgti Kaune. Aš manau, kad Prahoje atlikau gerą treniruotę, todėl po savaitės nusprendžiau startuoti Trakuose, pasižiūrėti, kaip kas. Gražioje, bet nelengvoje trasoje puikiai subėgau“, - pagerėjusia savijauta džiaugėsi R. Kančys.

31-erių metų lengvaatletis neslepia - įveikti visą Kauno maratono nuotolį jam norėjosi jau seniai.

„Visą laiką sukosi mintis Kaune bėgti maratoną. Vilniuje jau esu tą daręs, Kaune dar neteko, bet visą laiką galvojau, kad vis tiek kada nors prabėgsiu visą. Susiklosčius tokioms aplinkybėms, pagalvojau, kodėl ne dabar - namai, viskas sava. Galėsiu net savo gėrimų punktus susidėlioti pagal save, bus kur kas geriau nei kokiame kitame maratone, kai reikia kovoti dėl savo buteliuko“, - juokėsi R. Kančys.

Trasa Laikinojoje sostinėje - ne sudėtingesnė nei Berlyne, kuriame pasiektas dabartinis planetos rekordas. Pasak maratonininko, pasiekti aukšto lygio rezultatą ir įvykdyti rugsėjo 28 - spalio 6 dienomis Katare vyksiančio planetos čempionato normatyvą (2 val. 16 min.) namų trasoje yra realu.

„Pagal trasą, tikrai galima pasiekti gerus rezultatus. Trasa yra net lygesnė nei Berlyno, bet geriems rezultatams įtaką gali daryti oras - lietus ar karštis. Tikėkimės, viskas bus gerai ir bandysime bent pagerinti trasos rekordą“, - vylėsi R. Kančys.

Dabartinis rekordas - 2 val. 23 min. 49 sek. - priklauso Mindaugui Viršilui. Paradoksas, bet būtent pastarasis bėgikas gali netiesiogiai prisidėti prie trasos rekordo pagerinimo. M. Viršilas, kaip ir kitas pernai Europos čempionate Lietuvos garbę gynęs maratonininkas Ignas Brasevičius, Kaune bėgs pusmaratonį, o tiek 21 km, tiek 42 km įveiksiantys bėgikai į trasą pajudės kartu.

„Kaune yra trys galimybės: pirma - laimėti, antra - pagerinti trasos rekordą, trečia - paskutinę akimirką nugriebti normatyvą į pasaulio čempionatą. Ar netrūks konkurencijos? Bent pirmame rate ji bus, nes pusmaratonį bėgs Ignas Brasevičius, Mindaugas Viršilas, o antrame rate reikės susiimti ir bandyti vytis tuos, kurie maratoną bėga apie 4 valandas bei juos pasigauti“, - juokėsi R. Kančys.

Konkurenciją lietuviui sudarys į nugalėtojų titulus nusitaikę pajėgūs ukrainiečiai - pusmaratonį bėgsiantis Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyvis Igoris Russas bei maratoną įveikti bandysiantis Artiomas Podubnas.

Beje, sėkmė namų trasoje galėtų gerokai papildyti ir Lietuvos olimpiečio piniginę: Kauno maratono organizatoriai už pagerintą šalies rekordą (2 val. 12 min. 35 sek.) numatė 10 tūkst. eurų premiją, už pirmą vietą - 600 eurų, o už pagerintą trasos rekordą - dar 600 eurų.

Didžiausias vasaros bėgimo renginys Lietuvoje vyks birželio 9 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

expert

Na tai sekmes!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS