Pirmą kartą Kaune – Lietuvos MMA mėgėjų čempionatas | Diena.lt

PIRMĄ KARTĄ KAUNE – LIETUVOS MMA MĖGĖJŲ ČEMPIONATAS

  • 0

Kaunas lapkričio 7 dieną taps visame pasaulyje sparčiai populiarėjančių mišrių kovos menų (MMA) sostine. Įvairiausių stilių kovotojai 4-ą kartą varžysis dėl Lietuvos MMA mėgėjų čempiono titulo.

Čempionato tikslas – išsiaiškinti pajėgiausią kovotoją, tad sportininkams teks ne po vieną kovą, kaip įprasta komerciniuose renginiuose, o varžytis daug kartų, kol atrankos lentelėje pakils iki pačios viršūnės.

Kovų menų gerbėjai šį čempionatą kviečiami stebėti nemokamai. Varžybos vyks Lietuvos sporto universiteto (LSU) Didžiojoje salėje (Sporto g. 6), jų pradžia – 12.30 val.

Čempionato organizatoriai žada spalvingą mišrių kovos menų renginį, nes tokiame čempionate gali susirungti visiškai skirtingų kovinio sporto šakų atstovai, pavyzdžiui dziudo prieš karate ar kikboksininkas prieš sambo atstovą. Čempionate žada dalyvauti ne tik skirtingų kovos menų atstovai, bet ir svečiai iš Latvijos, Lenkijos, Ukrainos bei Kaliningrado.

O kuo gi šis renginys skiriasi nuo profesionalių MMA kovų? „Mėgėjų čempionate ypatingas dėmesys skiriamas sportininko saugumui, draudžiami tam tikri pavojingi, traumuojantys veiksmai, taip pat ribojamas profesionalų dalyvavimas. Tai padeda saugiai rungtis ir tobulėti sportininkams, dar neturintiems tiek patirties, kiek profesionalai. Investuojame į būsimąją atletų kartą, kuri savo pasiekimais garsins Lietuvą“, – teigė MMA ir Džu džitsu federacijos prezidentas Mindaugas Smirnovas.

Nors saugumo daugiau, tačiau kovinio parako ir reginio neturėtų trūksti,nes galimybė naudoti tiek smūginę, tiek imtynių ir skausmingų pratimų techniką sukuria įtampą, nuolatinę persvaros kaitą, dėl kurių nuspėti kovos baigtį tampa sunkiai įmanoma.

Tai jau 4-as Lietuvos MMA mėgėjų čempionatas, kurį organizuoja Lietuvos MMA ir Džiu Džitsu Federacija. Ji yra vienintelė organizacija, rengianti tokio tipo turnyrus mėgėjams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS