Pirma profesionali Lietuvos dviratininkų komanda nuskynė pergalę | Diena.lt

PIRMA PROFESIONALI LIETUVOS DVIRATININKŲ KOMANDA NUSKYNĖ PERGALĘ

Vos kiek daugiau nei prieš pusmetį įkurta pirmoji profesionali Lietuvos dviratininkų komanda jau pateikė malonią staigmeną.

Vienas „Staki-Baltik vairo“ ekipos lyderių Darijus Džervus Turkijoje laimėjo Tarptautinės dviračių sporto federacijos trečiojo diviziono daugiadienių lenktynių antrąjį etapą. Karjeros pergalę iškovojęs dviratininkas grįžęs į Lietuvą tikino, kad tai – visos komandos nuopelnas.

„Atėjau į šią komandą su mintimi, kokią turėjau ir anksčiau važiuodamas su lietuviškomis komandomis, (...) kad ta pergalė ateitų anksčiau. Dabar, kai važiuojame visi kartu, matosi ir rezultatas. Jaunimas puikiai prisidėjo, labai džiaugiuosi, kad jie tobulėja ir jiems ta komanda –žingsnis į tikrą profesionalų sportą“, – apie pasiekimus pasakojo sportininkas.

Bendrojoje keturių dienų varžybų Turkijoje įskaitoje D. Džervus buvo 30-as. Aukščiausią poziciją – 12-ą – iš lietuvių užėmė Venantas Lašinis. 16-as finišavo Paulius Šiškevičius, 22-as – Martynas Maniušis.

„Staki-Baltik vairo“ biudžetas, lyginant su kitų šalių profesionalų komandomis – kuklus, tačiau pagrindinis šio projekto įkūrėjų tikslas – puoselėti jaunus ir perspektyvius mūsų šalies dviratininkus.

„Negalėjome net pasvajoti, kad ta pradžia bus tokia gera ir, aišku, planavome tobulėti, stiprėti, bet, kad pergalė ateis taip greitai, negalėjome net realiai pasvajoti“, – sakė komandos direktorius Deividas Vileiniškis.  

Likusio sezono tikslas, anot direktoriaus, bus tobulėjimas, stiprėjimas, kad visi komandos atstovai galėtų kovoti kaip branduolys.

„Staki-Baltik vairo“ komandos narius šį sekmadienį bus galima išvysti ir Lietuvoje – Birštone vyksiančiame plento taurės pirmajame etape.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS