Pirmąją Europos čempionato dieną – keturi titulai Lietuvos karatistams | Diena.lt

PIRMĄJĄ EUROPOS ČEMPIONATO DIENĄ – KETURI TITULAI LIETUVOS KARATISTAMS

  • 1

Rumunijoje šeštadienį prasidėjusio 2021 m. Europos jaunučių, jaunių ir jaunimo kiokušin karatė čempionato pirmąją dieną Lietuvos sportininkai iškovojo 4 čempionų titulus, o iš viso pelnė net 21 medalį.

Pirmieji savo sugebėjimus demonstravo katos rungties varžybų dalyviai. Tarp jų sublizgėjo Klaipėdos „Okinavos“ (vadovė – Diana Mačiūtė) auklėtiniai, užėmę net penkias prizines vietas.

Jaunučių (iki 16 metų) amžiaus grupėje čempionu tapo Nikas Kvasys, finale pranokęs savo klubo draugą Tautvydą Rutę. Tarp jaunių (iki 18 metų) aukso medaliu džiaugėsi okinavietis Enrikas Puceta, o jaunimo (iki 20 metų) kategorijoje šio klubo atstovai Rūta Vaicekauskaitė ir Matas Sasnauskas tapo vicečempionais.

„Visi buvome labai motyvuoti, užsivedę, per karantintą išsiilgę gyvų varžybų, – puikius savo auklėtinių rezultatus pranešime spaudai komentavo D. Mačiūtė. – Ruošėmės kasdien, visi kartu dirbome labai daug, neabejojau, kad bus trys medaliai. Bet kad iškovosime du aukso ir tris sidabro medalius – nesitikėjau. Viršijome lūkesčius, o Nikas dieną vainikavo laimėdamas bronzą dar ir kumitė varžybose.“

Dar tris bronzinius apdovanojimus (visus – jaunių amžiaus grupėje) katos rungtyje į Lietuvos rinktinės sąskaitą atnešė Greta Intaitė (Žemaitijos regiono „Shodan“), Neila Danilevičiūtė (Kauno „Kariai“) ir Dominykas Riauba („Shodan“).

Kumitė rungtyje šeštadienį stipriausius aiškinosi tik jaunučiai. Čia Europos čempionių titulus pelnė dvi Lietuvos merginos – svorio 50-55kg svorio kategorijoje nugalėjo Dorota Širma (Vilniaus „Ippon“), o 60-65kg kategorijoje – Kamilė Vrubliauskaitė (Vilniaus „Budora“).

D. Širma čempionato ketvirtfinalyje nugalėjo vengrę Eniko Csaplovics, pusfinalyje – lenkę Kingą Rabiej, o finale – kitą Lenkijos atstovę Michaliną Jablonską.

K. Vrubliauskaitei savo kelyje į viršūnę teko įveikti keturias varžoves: ukrainietę Solomiją Kriukovą, vengrę Leną Bognar, bulgarę Martiną Benderovą ir rumunę Smarą Talmacean.

Trys Lietuvos kovotojai – Martinas Kumpis (50-55kg; „Shodan“), Danielis Gončarovas (60-65kg; „Ippon“) ir Aronas Valašinas (+75kg; „Shodan“) – pateko į finalus, bet juose turėjo pripažinti varžovų pranašumą ir džiaugėsi vicečempionų titulais.

Be to, pusfinaliuose suklupo ir bronzos medaliais buvo apdovanoti Marija Malinina (50-55kg; „Ippon“), Viktorija Gulianova (55-60Kg; „Shodan“), Gita Valančiūtė (+65kg; „Shodan“), Vakaris Balkus (-50kg; Kauno „Fudoshin“), katos čempionas N. Kvasys (60-65kg; „Okinava“), Aušvydas Špokauskas (65-70kg; „Shodan“), Titas Špėgis (70-75kg; „Shodan“) ir Dovydas Bielinskas (+75kg; Kauno „Osu“).

Po pirmosios varžybų dienos komandinėje įskaitoje Lietuvos rinktinė (keturi aukso medaliai, šeši – sidabro ir vienuolika – bronzos) užima antrąją vietą. Pirmauja Lenkijos karatistai (5/2/8), o treti žengia ukrainiečiai (3/5/5). Medalius pirmadienį taip pat pelnė Vengrijos, Sakartvelo, Bulgarijos, Rumunijos, Ispanijos ir Švedijos sportininkai.

Sekmadienį Europos čempionato kumitė rungtyje dėl apdovanojimų kovos jaunių ir jaunimo amžiaus grupių sportininkai.

GALERIJA

  • Pirmąją Europos čempionato dieną – keturi titulai Lietuvos karatistams
Lietuvos kiokušin karatė federacijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Šaunuoliai

Visi

SUSIJUSIOS NAUJIENOS