Pirmasis blynas prisvilo: lietuviai nusileido britams | Diena.lt

PIRMASIS BLYNAS PRISVILO: LIETUVIAI NUSILEIDO BRITAMS

  • 0

Dainiaus Zubraus ir Dariaus Kasparaičio palaikymas įkvėpė kovai, bet pergalės pasiekti nepadėjo. Buvusių NHL žaidėjų įkvėpta Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) ledo ritulio rinktinė II diviziono A grupės pasaulio čempionate Kaune startavo nesėkme.

Kauno ledo rūmuose vykstančio čempionato atidarymo rungtynėse šeimininkai nesugebėjo išlaikyti įgytos persvaros ir 3:4 nusileido Didžiosios Britanijos ledo ritulininkams.

Veržlūs lietuviai jau rungtynių pradžioje privertė varžovus pažeisti taisykles. Po antrosios britų pažangos 7 min. jie išsiveržė į priekį. Iš arti ritulį į vartus pasiuntė Dresdeno ESC klubo (Vokietija) narys Timuras Sedleckis-Razinas. Į dar didesnį šoką favoritus mūsiškiai pasiuntė po minutės, kai Marijus Dumčius padvigubino persvarą. Deja, netrukus šis „Sport“ (Suomija) ekipos atstovas už žaidimą aukštai iškelta lazda susilaukė maksimalios nuobaudos: ne tik paliko komandą 5 min. žaisti  mažuma, tačiau ir pats buvo išvarytas iš aikštės.

Pradžioje žaidėme tikrai gerai, dėl to išsiveržėme į priekį.

Britai, prieš tai 10 min. rezultatą sušvelninę, 28 min. jį išlygino – 2:2. Gavusi niuksą, Lietuvos rinktinė nesutriko. 38 min., rungtyniaujant daugumoje, T. Sedleckis-Razinas įsiveržė į oponentų zoną ir perdavė ritulį Vakariui Čižui. „Iserlohner“ (Vokietija) legionierius nestabdydamas, vienu lietimu iššovė į viršutinį vartų kampą – 3:2. Mūsiškių džiaugsmas truko neilgai. Po poros minučių rezultatas vėl tapo lygus po individualaus Jacko Hopkinso reido. Trečiame kėlinyje J. Hopkinsas metimu į artimąjį vartų kampą pirmą kartą išvedė savo rinktinę į priekį – 3:4. Per likusią rungtynių dalį lietuviai dar dukart žaidė daugumoje, bet įvarčiais šių situacijų nepavertė.

Lietuvos rinktinės treneris Mindaugas Kieras po mūšio neslėpė, kad didelę įtaką rezultatui turėjo nereikalingos nuobaudos.

„Pradžioje žaidėme tikrai gerai, dėl to išsiveržėme į priekį. Vėliau gavome tokių nuobaudų, kurių tikrai galėjome negauti. Tarp jų ir netyčinis žaidimas aukštai pakelta lazda, po kurio teko 5 minutes gintis keturiese prieš penkis. Keli tokie niuansai gali nulemti rezultatą“, – kalbėjo komandos vairininkas.

Geriausiu mačo žaidėju išrinkto Vilniaus „7bet-Hockey Punks“ klubo gynėjo Domo Janušonio teigimu, rinktinei pritrūko ir sėkmės realizuojant savo progas.

Šįvakar lietuvių laukia antroji turnyro akistata su Ispanijos bendraamžiais, o rytoj jie egzaminuos Kroatijos jaunimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS