Pirmojoje pusfinalio kovoje – „Dragūno“ nesėkmė | Diena.lt

PIRMOJOJE PUSFINALIO KOVOJE – „DRAGŪNO“ NESĖKMĖ

  • 0

Trečiadienio vakarą Klaipėdos „Dragūnas“ nesėkme pradėjo Lietuvos rankinio lygos pusfinalio seriją. Namuose rezultatu 27:28 (14:14) nusileista Alytaus „Varsos-Stronglaso“ komandai.

Nors pirmojo kėlinio pradžia buvo daug žadanti – iki kėlinio vidurio „Dragūnui“ pavyko susikrauti penkių įvarčių persvarą – 9:5.

Minutės pertraukėlės paprašę Alytaus rankininkai ėmė sparčiai vytis – 9:8, 11:10, 13:12. Iki kėlinio pabaigos alytiškiams pavyko išlyginti rezultatą – 14:14.

Antrąjį kėlinį „Dragūnas“ pradėjo duobėje – varžovai išsiveržė į priekį 14:17 ir visą kėlinio laiką aikštelės šeimininkams teko vytis priešininkus.

Išlyginti rezultatą „Dragūnui“ pavyko tik likus kelioms minutėms iki rungtynių pabaigos. Tačiau tuo nepavyko ilgai pasidžiaugti, nes klaipėdiečių klaidomis pasinaudoję „Varsos-Stronglaso“ žaidėjai išlaikė savo persvarą ir pusfinalio serijoje įsirašė pergalę.

„Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas po nesėkmingų rungtynių komentavo, kad išsipildė visos turėtos baimės.

„Visos didžiausios prieš rungtynės įvardintos baimės išsipildė ir nė vienas žaidėjas jų nesugebėjo išsklaidyti. Baimės dėl to, kad vieni užsikrėtė koronavirusu ir nesitreniravo, kiti žaidė pirmoje lygoje ir vėl nesitreniravome kartu, rinktinės žaidėjų „sugrąžinimui“ turėjome vos tris dienas. Aš visada sakau, kad reikia sugrįžti iš rinktinės, ne visi tai sugebėjo. Ypač nesugrįžo Lukas Juškėnas, ne visiškai sveikas yra Gabrielius Virbauskas“, – vardijo A. Juškėnas.

Pasak stratego, gerą rungtynių pradžią lėmė, ko gero, tai, kad varžovai prasčiau pataikė.

„Kai priešininkas pradėjo pataikyti, mes nebeturėjome ką pasiūlyti. Mes toliau stovėjome pasyvioje gynyboje, nepasitikome ir nebaudavome žaidėjų, jie paprasčiausiai pataikė, o vartai negelbėjo. Buvome per lėti ir reikia aiškiai pasakyti – priešininkai šiandien labiau norėjo laimėti nei mes. Tai matėsi plika akimi ir dėl to labai gaila, nes tai gali būti labai didelė bėda. Tikėkimės, niekas dar neprarasta“, – rungtynes įvertino A. Juškėnas.

„Dragūnui“ 5 įvarčius (1 iš 7 m) pelnė Deividas Virbauskas, po 4 įmetė Benas Butkus, Laurynas Simonavičius ir Mykolas Lapiniauskas, 3 – Lukas Juškėnas, po 2 pridėjo Rokas Palskys (1 iš 7 m) ir Gytis Šmantauskas, po 1 – Ignas Savičius, Gabrielius Virbauskas ir Gintaras Cibulskis.

„Varsai-Stronglasui“ 11 įvarčių įmetė Vilius Juozaitis, 6 – Žygimantas Micevičius, po 3 pelnė Remigijus Čepulis ir Tautvydas Petrušauskas, po 2 – Rokas Lastauskas ir Gintautas Adamkevičius, 1 – Šarūnas Krisiulevičius.

Antrosios pusfinalio rungtynės vyks šeštadienį Alytuje.

GALERIJA

  • Pirmojoje pusfinalio kovoje – „Dragūno“ nesėkmė
  • Pirmojoje pusfinalio kovoje – „Dragūno“ nesėkmė
  • Pirmojoje pusfinalio kovoje – „Dragūno“ nesėkmė
  • Pirmojoje pusfinalio kovoje – „Dragūno“ nesėkmė
  • Pirmojoje pusfinalio kovoje – „Dragūno“ nesėkmė
  • Pirmojoje pusfinalio kovoje – „Dragūno“ nesėkmė
rkdragunas.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS